Amerikietiški blyneliai

AUTORIUS:
Neringa
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 177)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 177)
Amerikietiški blyneliai
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Amerikietiški blyneliai
Amerikietiški blyneliai
Amerikietiški blyneliai
Autorius apie receptą: Šie amerikietiški blyneliai nuostabūs - paruošiami super paprastai, o iškepa purūs ir minkštučiai. Patiekti apšlaksčius klevų sirupų ar medumi, jie tiesiog sutirpsta Šie amerikietiški blyneliai nuostabūs - paruošiami super paprastai, o iškepa purūs ir minkštučiai. Patiekti apšlaksčius klevų sirupų ar medumi, jie tiesiog sutirpsta burnoje. Svarbu - kepdami amerikietiškus blynelius būtinai leiskite užmaišytai tešlai bent 10-15 min pastovėti ir naudokite tik keptuvę nesvylančia danga. (...daugiau) Neringa
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
360 mililitrų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
360 mililitrų kefyro (arba raugintų pasukų, žr. patarimus)
3 šaukštai cukraus
4 šaukštai aliejaus (neutralaus skonio arba tirpinto sviesto)
1 vienetas kiaušinių (didelių arba 2 mažų)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Patiekiant:
pagal skonį klevų sirupo (arba skysto medaus)
šiek tiek uogų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Viename inde sumaišykite visus sausus produktus.
2.
Į kitą indą sudėkite visus skystus produktus ir išplakite.
3.
Skystą masę palengva, maišant pilkite į sausą masę.
4.
Palikite tešlą bent 10-15 minučių pastovėti (tas labai svarbu). Pastovėjusi blynelių tešla turėtų būti riebios grietinės tirštumo. Jei atrodo tirštesnė, įpilkite dar šiek tiek kefyro, o jei skystesnė - įdėkite dar truputį miltų.
5.
Keptuvę įkaitinkite (aliejumi tepti nereikia). Dėkite po šaukštą tešlos kiekvienam blyneliui.
6.
Kepkite ant kiek mažesnės nei vidutinės kaitros iki blynelių viršuje iškils burbuliukai. Tada apverskite ir dar šiek tiek pakepkite iki apskrus ir kita blynelių pusė.
7.
Amerikietiškus blynelius labai tinka patiekti apšlaksčius klevų sirupu arba skystu medumi, galima papuošti uogomis.
Patarimai:
Vietoje kefyro tinka ir raugintos pasukos arba natūralus (ne graikiškas) jogurtas. Jei neturite, galite naudoti ir pieną (tiek paprastą, tiek augalinį), tik tokiu atveju kiaušinius dėkite du - blyneliai bus puresni.
Amerikietiškus blynelius būtinai kepkite keptuvėje nesvylančia danga.
Amerikietiškiems blyneliams, kaip ir daugumai kitų blynelių, visada naudokite būtent aukščiausios rūšies kvietinius miltus - blynai pavyks puresni, lengviau apverčiami ir tolygesnės tekstūros.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (65)
Irūna
2024-03-11 17:32
Na blynai išėjo ir gražūs ir skanūs! Man 11 metų ir to lengvai pagaminau. Labai ačiū už receptą ATSAKYTI
Babuinas
2024-02-19 09:38
labai labai skanūs blynai ATSAKYTI
Pijus
2024-02-19 09:28
Mes su broliu pirmą kartą gaminom blynus vieni.išėjo labai skanūs ačiū už receptą. ATSAKYTI
Pablo
2024-01-22 10:14
Geras receptas ATSAKYTI
Karina
2023-08-10 21:42
Receptas puikus! Nors gaminau pirmą kartą man pavyko. Ačiū<3 ATSAKYTI
Sami
2023-04-24 13:03
Gaminau su pienu ir dviem kiaušiniais, gavosi labai skanus blynai! Ačiū už receptą! ATSAKYTI
Vitalija
2022-08-27 10:00
O miltus tikrai matuojat ml ar gramais? ATSAKYTI
Diana
2023-01-02 15:49
Šiame recepte tikrai mililitrais, t.y. 360 ml = 1.5 stiklinės ATSAKYTI
Tai kuriai patinka šie blynai
2022-02-27 10:59
Išėjo labai skanūs minkšti, burnoje tirpstantys blyneliai. Rekomenduoju ATSAKYTI
Marija
2022-10-08 09:26
Ar skanūs? ATSAKYTI
Babuinas
2023-10-15 18:18
Tai sako kad skanūs o jūs klausiat ar skanūs bro ATSAKYTI
Justas
2022-01-29 17:33
Pats geriausias receptas. Viskas pavyksta labai gerai. 10/10 ATSAKYTI
Netikra princesė
2022-01-05 09:54
Viskas puikiai išėjo ir labai skanūs blynai ATSAKYTI
Mėta
2021-12-07 21:35
Nieko neišeina viskas susvyla vos įdedi į keptuvę, o vidus neiškepa. ATSAKYTI
Laurinta
2021-12-08 09:48
Esu kepusi ne kartą amerikietiškus blynelius, pastebėjau, kad taip būna, kai kepama per didelėje kaitroje arba keptuvė nėra su nesvylančia danga - tuomet jie susvyla ir nepavyksta :) ATSAKYTI
rusne
2022-05-12 10:27
keptuve bloga tavo ATSAKYTI
Anonymous
2021-11-26 20:33
Gavosi Lietuviški kėfyriniai blynai kurie nieko bendro neturi daryti su Amerikietiškais blyneliais ATSAKYTI
Tavo mama
2022-06-05 18:15
nereikejo tepti aliejum keptuves.
ATSAKYTI
Silvija
2021-11-05 19:39
Labai skanūs blynai ir gaunasi tokie, kokie ir turi būti amerikietiški blyneliai. Puikus receptas! ATSAKYTI
Toma
2021-07-29 09:31
Mano miltai buvo 550D tai kefyro prireike zymiai daugiau. jei naudojat tokius miltus reiktu ju perpuse tiek,kiek nurodyta. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital