LaMaistas TV - Pomidorai ir puiki sriuba!

2023-04-17
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV - Pomidorai ir puiki sriuba!

Italas virtuvės šefas Gian Luca Demarco metė iššūkį savo bičiuliui, kulinarijos studijos šefui Arūnui Stoškui – vyrui teks trumpam perimti TV3 laidos „La maistas“ vedėjo vairą! Jau šį sekmadienį Arūnas atskleis viską apie pomidorus, jų rūšis bei pagamins šaltą daržovių sriubą, kuri galės konkuruoti net su lietuvių numylėtais šaltibarščiais!


Tam, kad apie pomidorus sužinotų viską, Arūnas keliaus į Kietaviškes, kur susipažins su daugybę metų pomidorų versle besisukančiu Mindaugu Pupieniu. „Kietaviškės – pomidorų karalystė“, – neslėps jis. Didžiulis šiltnamis, kurį pamatys ir žiūrovai, įkurtas 2017 metais – tuo metu čia auginti tik įprasti pomidorai. O štai jau po metų čia buvo galima rasti net 17 pačių įvairiausių pomidorų rūšių!


O kokius pomidorus lietuviai šiandien renkasi dažniausiai? „Asmeniškai man, ir, turbūt, didžiajai daliai lietuvių, labiausiai patinka avietiniai pomidorai. Jų plona luobelė – jei į rankas paimi sunokusį pomidorą, netgi lieka pirštų žymės. Tokie pomidorai su grietine – topų topas!

Taip pat daugelis mėgsta ir juoduosius, bet jie kitokie – su lašiniais, turbūt, jų tikrai nevalgysite, nes jie turi saldumo“, – šypsosis Mindaugas. Ypatingu skoniu pasižymi ir geltonieji pomidorai. „Jie – tikras atradimas. Kai juos valgai sunokusius, skonis primena ananasą bei mangą“, – pasakos M. Pupienis.


Jis papasakos ir apie dažną lietuvių klaidą: „Gink dieve, pomidorų nelaikykite šaldytuve. Geriau tiesiog kažkur virtuvėje, kur jis ir toliau noktų. Nuskinto pomidoro kelionė dar tikrai nesibaigia.“

Įkvėptas to, ką sužinos apie pomidorus, laidos žiūrovus nuspręs nustebinti ir virtuvės šefas A. Stoškus. Pastarasis atskleis, kaip pasigaminti šaltą ispanišką „Gazpacho“ sriubą, kurioje
svarbiausi būtent pomidorai. „Jei turite visus ingredientus, pagaminti sriubą užtruksite vos 5 minutes!“ – suintriguos Arūnas.
 


Pirmiausia sausoje keptuvėje pakepkite aitresnį skonį suteiksiantį kuminą. Tuomet puode užvirkite vandenį, įdėkite sultinio kubelį ir palikite jį pastovėti 10 minučių. Per šį laiką keptuvėje paskrudinkite čiabatos riekeles.


Pradėkite ruošti sriubą – nulupkite agurką, o tuomet jį supjaustykite gabalėliais kartu su pomidorais, raudonuoju svogūnu bei paprika. Į dubenį, kuriame bus visos šios daržovės, įpilkite šiek tiek raudonojo vyno acto. Tuomet pridėkite skrudintą čiabatą, laiškinio svogūno baltąją dalį bei pagardinkite visa tai druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi.


Prie sriubos Arūnas siūlys pasiruošti gardų žolelių padažą, tiksiantį ir kitiems patiekalams. Tam į trintuvą pirmiausiai įdėkite česnako skiltelę, kalendrą, petražoles, svogūnų laiškus bei įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Kai viską sumalsite, papildomai padažą dar pagardinkite druska ir pipirais. Beliks visus sriubai skirtus ingredientus sutrinti, ir, jei norėsis, kad ji būtų kiek skystesnė,
įpilti sultinio bei pomidorų sulčių. Sriubą patiekite su žolelių padažu!

Laida „La maistas“ – sekmadienį, 9.30 val. per TV3!

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital