Šio sekmadienio, sausio 17 dienos rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius kvietė ruošti sumuštinius. Šefai pateikė išskirtinių sumuštinių idėjų, kuriomis maloniai nustebinsite artimuosius tiek patiekimu, tiek puikiu skoniu.
Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.
Laidos šefas Tomas ruošė ruginės duonos sumuštinį su šaltiena, traškiais marinuotais svogūnėliais ir wasabi majonezu. Šaltiena ir juoda duona yra nuostabus derinys, bet panaudojus šiek tiek neįprastų ingredientų, skonis tikrai sužavės ir nustebins kiekvieną ragaujantį. Ruošiant šaltieną Tomas pamini du svarbius dalykus - ją reikėtų virti ant silpnos kaitros 6 - 8 valandas, o susidariusį riebalą nugriebti. Tomas pamini, kad sumuštiniai nėra tik pusryčių patiekalas, sumuštiniai tampa jau universaliu patiekalu, kuris puikiai gali būti visos dienos patiekalas - tiek pusryčiams, tiek pietums, tiek vakarienei.
Nuotraukos Dainiaus Mackonio
Tomas laidoje gamino sumuštinius su kepta vištiena ir provanso žolelių padažu. Gaivūs, šilti, labai gardūs ir žaismingai spalvingi sumuštinukai patiks visiems šeimos nariams. Labai nesudėtingai paruošiami, puikiai atrodo ant stalo ir labai gardu skanauti. Puikiai tinka tiek psuryčiams, tiek pietums, tiek vakarienei.
Nuotraukos Dainiaus Mackonio
Antrasis laidos šefas Vylius gamino sumuštinį su jautienos faršu ir barbekiu padažu. Šis amerikietiškas, kilęs iš Teksaso sumuštinis labai paprastai paruošiamas, bet neįtikėtinai gardus. Ruošiant šį sumuštinį, Vylius pamini, kad jautienos faršą galima keisti kiaulienos, tik svarbu, kad nebūtų labai riebus.
Nuotraukos Dainiaus Mackonio
Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9:30 val. per TV3!