Sumuštiniai su kepta vištiena ir provanso žolelių padažu

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Sumuštiniai su kepta vištiena ir provanso žolelių padažu
Sumuštiniai su kepta vištiena ir provanso žolelių padažu
Autorius apie receptą: Gaivūs, šilti, labai gardūs ir žaismingai spalvingi sumuštinukai patiks visiems šeimos nariams. Labai paprasta paruošti. Gaivūs, šilti, labai gardūs ir žaismingai spalvingi sumuštinukai patiks visiems šeimos nariams. Labai paprasta paruošti. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
4 vienetai duonelės (po 50 g)
200 gramų alyvuogių aliejaus
100 gramų cukinijų
100 gramų pomidorų (mažų)
100 gramų vištienos filė
100 gramų ožkos sūrio kremo
100 gramų iceberg salotų
50 gramų poro
0.5 vieneto paprikos
20 gramų ridikėlių
pagal skonį druskos
Padažui:
20 gramų rozmarino
20 gramų čiobrelių
10 gramų šalavijo
10 gramų peletrūno
10 gramų lauro lapų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į keptuvę pilamas alyvuogių aliejus, pakepinamos duonos riekelės iš abiejų pusių, sudedamos ant kepimo formos ir pabarstomos druska.
2.
Duonelės skrudinamos iki 200 C laipsnių įkaitintoje iki 5 minučių.
3.
Cukinija, pomidorai, poras ir paprika supjaustomi.
4.
Į keptuvę sudedamos smulkintos daržovės. Kepinama apie 2 minutes. Pabarstoma druska. Atidedama.
5.
Padažui susmulkinti čiobrelius, šalaviją, peletrūną, rozmariną, lauro lapus.
6.
Keptuvė, kurioje kepė daržovės, gerai įkaitinama, suberiamos žolelės ir lauro lapai, pabarstoma druska, išmaišoma ir nukeliama nuo kaitros.
7.
Vištienos filė supjaustoma labai plonais, 3 mm storio griežinėliais. Pašlakstoma aliejumi.
8.
Vištiena sudedama ant folijos ir kepama atviroje ugnyje arba iki 250 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2 minutes. Pasūdoma.
9.
Apkeptą duonelę aptepti ožkos sūriu, dėti salotų ir ridikėlių, keptų daržovių, ant jų kepta vištiena, tuomet pašlakstoma paruoštu padažu ir uždedama likusi duonelė.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital