Ruginės duonos sumuštinis su šaltiena, traškiais marinuotais svogūnėliais ir wasabi majonezu

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Ruginės duonos sumuštinis su šaltiena, traškiais marinuotais svogūnėliais ir wasabi majonezu
Ruginės duonos sumuštinis su šaltiena, traškiais marinuotais svogūnėliais ir wasabi majonezu
Autorius apie receptą: Šaltiena ir juoda duona - nuostabiai gardus derinys, bet panaudojus šiek tiek neįprastų ingredientų, skonis dar labiau sužavės ir nustebins kiekvieną ragaujantį. Puikiai Šaltiena ir juoda duona - nuostabiai gardus derinys, bet panaudojus šiek tiek neįprastų ingredientų, skonis dar labiau sužavės ir nustebins kiekvieną ragaujantį. Puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei, (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
100 gramų ruginės duonos (2 riekelių)
5 litrai vandens
1 kilogramas kiaulės kojų
1 kilogramas kiaulienos karkos
500 gramų kiaulės ausų
500 gramų morkų
500 gramų svogūnų
200 gramų česnako
30 gramų petražolių
10 gramų juodųjų pipirų
5 gramai lauro lapų
5 gramai rozmarino
pagal skonį druskos
Salotoms:
50 gramų raudongūžių kopūstų
10 gramų jogurto
10 gramų varškės kremas
10 gramų krienų
Užpilui:
200 gramų saulėgrąžų aliejaus
60 gramų kiaušinių trynių
50 gramų vasabi
40 gramų obuolių acto
20 gramų dižono garstyčių
pagal skonį druskos
Patiekiant:
50 gramų marinuotų svogūnėlių (raudonų)
20 gramų marinuotų agurkų
5 gramai sezamų aliejaus
1 šakelė krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šaltienai į puodą dedama nuplauta ir išvalyta kiauliena, užpilama šaltu vandeniu ir sudedami juodieji pipirai, lauro lapai, rozmarinas.
2.
Verdama ant silpnos ugnies 3 valandas. Sudedamos nuvalytos ir supjaustytos morkos, česnakai, svogūnai. Verdama dar 3 valandas. Mėsa išimama, nukaulinama ir suplėšoma kuo smulkiau.
3.
Paruošta smulkinta kiauliena sumaišoma dubenyje su smulkintomis petražolėmis.
4.
Sultinys atvėsinamas, nugriebiami nuo viršaus susidarę taukai. Sultinys užverdamas, barstomas druska.
5.
Sultinys supilamas į dubenį su smulkinta mėsa. Viskas atvėsinama. Išspaudžiamas norimo dydžio griežinėlis ar kita forma.
6.
Salotoms kopūstas supjaustomas labai plonais šiaudeliais, suberiamas į dubenį. Dedamas varškės kremas, jogurtas, krienai ir viskas gerai išmaišoma. Pabarstoma druska.
7.
Užpilui, Wasabi majonezui paruošti, aliejus atšaldomas šaldytuve iki 6 C laipsnių.
8.
Į dubenį sudedami kiaušinių tryniai, garstyčios, supilamas actas, įdedamas wasabi ir viskas maišoma šluotele. Po truputį pilamas atvėsintas aliejus, nuolat maišant. Kai aliejus supilamas, masė jau turėtų būti tiršta. Pagardinama druska.
9.
Tiekiant ant juodos duonos riekelės dedamos kopūstų salotos, šaltienos griežinėlis, marinuoti svogūnėliai, kita duonos riekelė, ant jos dedamas majonezas, smulkinti agurkėliai ir krapų šakelės.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital