Moliūgų pyragėliai su jautienos kapotiniu ir garstyčių padažu

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Moliūgų pyragėliai su jautienos kapotiniu ir garstyčių padažu
Moliūgų pyragėliai su jautienos kapotiniu ir garstyčių padažu
Moliūgų pyragėliai su jautienos kapotiniu ir garstyčių padažu
Autorius apie receptą: Labai moliūgiškas patiekalas, nes tai - moliūgų pyragas moliūge. Tiekiamas su nesudėtingai paruošiamu jautienos kapotiniu ir garstyčių padažų iš visiškai neįmantrių Labai moliūgiškas patiekalas, nes tai - moliūgų pyragas moliūge. Tiekiamas su nesudėtingai paruošiamu jautienos kapotiniu ir garstyčių padažų iš visiškai neįmantrių ingredientų. Pyragėliai atrodo šventiškai, rudeniškai ir tikrai įspūdingai. (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
3 vienetai moliūgų (mažų)
1 vienetas kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų
100 gramų pieno
20 gramų bulvių krakmolo
20 gramų alyvuogių aliejaus
1 gramas malto kardamono
1/10 gramo šafrano (nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Įdarui:
100 gramų jautienos išpjovos (arba nugarinės)
20 gramų rausvųjų svogūnų
20 gramų grūdėtųjų garstyčių
20 gramų alyvuogių aliejaus
5 gramai žalumynų (pvz. petražolių, čiobrelių, peletrūno)
1 gramas rausvųjų pipirų
pagal skonį druskos
Padažui:
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
50 gramų svogūnų
50 gramų garstyčių
10 gramų česnako
5 gramai petražolių
5 gramai peletrūno
5 gramai čiobrelių
2 gramai rozmarino
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Moliūgų viršus nupjaunamas ir išskaptuojamas viduriukas. Išskaptuoti moliūgai dosniai pasūdomi ir paliekami pastovėti apie 30 minučių.
2.
Kiaušinio trynys atskiriamas nuo baltymo. Trynys dedamas į plaktuvą, pilamas pienas, sudedami prieskoniai, miltai ir krakmolas, viskas gerai suplakama. Baigus plakti pagal skonį pagardinama druska ir pipirais.
3.
Baltymas išplakamas iki standžių putų ir įmaišomas į tešlą. Paruošta tešla sudedama į moliūgus.
4.
Moliūgai pašlakstomi aliejumi ir kepami kepsninėje arba orkaitėje (160 laipsnių temperatūroje).
5.
Kol kepa pyragėliai, pasiruošiamias jautienos kapotinis. Jautiena supjaustoma griežinėliais ir tada skersai raumens supjaustoma smulkiais kubeliais. Į jautieną dedamas smulkiai sukapotas svogūnas, smulkinti žalumynai, grūdėtos garstyčios, smulkinti rožiniai pipirai, alyvuogių aliejus bei pagal skonį druskos. Viskas išmaišoma. Paliekama pastovėti 15-30 minučių, kad skoniai susijungtų,
6.
Padažui grietinėlė verdama apie 20 minučių, kol nugaruoja pieno aromatas. Tuomet sudedami smulkinti svogūnai, česnakas ir prieskoninės žolelės, viskas dar paverdama apie 15 minučių, po to nukošiama ir pagal skonį pagardinama druska.
7.
Iškepti pyragėliai tiekiami su jautienos kapotiniu ir garstyčių padažu. Aš dar pašlaksčiau krapų aliejumi ir papuošiau krapų šakelėmis.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital