Šio sekmadienio, birželio 13 dienos rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Kęstutis dalinosi receptų idėjomis, kurias paruošite su lašiša. Išskirtiniai patiekalai tikrai sužavės kiekvieną lašišos mėgėją, o yra nesudėtingai paruošiami ir iš neįmantrių ingredientų.
Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.
Laidos šefas Tomas gamino rūkytos lašišos kapotinį. Nuostabaus skonio ir vasariškai spalvingas patiekalas taps tikra stalo puošmena, kuri ne tik gražiai atrodo, bet žavi ir puikiu skoniu. Recepte lašiša yra išrūkoma, o visi kiti ingredientai naudojami neapdoroti, kad išsaugotų savo traškesį, išvaizdą ir puikų skonį. Nesudėtinga paruošti, tačiau įsimins ilgam.
Nuotraukos Dainiaus Mackonio
Laidos šefas Vylius ruošė mėsainius su lašiša. Lašišos ir mėsainių mėgėjai tikrai liks sužavėti ir nustebinti. Labai nesudėtinga paruošti, nereikia daug ingredientų, o sotūs ir gardūs pietūs tikrai garantuoti. Tiekiami su gardžiu padažu, kurį taip pat rasite recepte. Kepant žuvį Vylius rekomenduoja palaikyti žemesnę temperatūrą, nes per didelė gali greitai išdžiovinti žuvį.
Nuotraukos Dainiaus Mackonio
Laidos svečias parodė Kęstutis, kaip ruošti lašišą su pankoliais, obuoliais ir melionais. Nuostabiai gardi lašiša sužavės kiekvieną žuvies mėgėją. Tiekiama su pankolių, obuolių ir melionų garnyru. Nors tai kiek neįprastas derinys, tačiau paragauti tikrai rekomenduojama, o vėliau norėsis dar ir dar. Lašišą baigiant kepti, labai tinka aptepti sviestu. Sviestas skonio tikrai nesugadina, o suteikia puikų patiekalo ruošimo užbaigimą.
Nuotraukos Dainiaus Mackonio
Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9:30 val. per TV3!