Lašiša su pankoliais, obuoliais ir melionais

AUTORIUS:
Kęstutis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Lašiša su pankoliais, obuoliais ir melionais
Lašiša su pankoliais, obuoliais ir melionais
Lašiša su pankoliais, obuoliais ir melionais
Autorius apie receptą: Lašiša su puikiu pankolių, obuolių ir melionų garnyru tikrai neliks nepastebėta. Įdomesnis garnyras, kuris nėra toks įprastas ant stalo, sužavės kiekvieną, nes šių Lašiša su puikiu pankolių, obuolių ir melionų garnyru tikrai neliks nepastebėta. Įdomesnis garnyras, kuris nėra toks įprastas ant stalo, sužavės kiekvieną, nes šių skonių derinys tikrai nuostabus. (...daugiau) Kęstutis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
420 gramų lašišos filė
50 gramų sviesto
1 šlakelis žaliųjų citrinų sulčių
20 gramų alyvuogių aliejaus
10 gramų druskos
6 gramai baltųjų pipirų
Garnyrui:
200 gramų pankolio
200 gramų obuolių
200 gramų persikų sulčių
120 gramų melionų
100 gramų burokėlių
60 gramų alyvuogių aliejaus
40 gramų balzaminio acto
8 gramai druskos
6 gramai čiobrelių
4 gramai juodųjų pipirų
Padažui:
4 gramai apelsininių pipirų
100 mililitrų žuvies sultinio
100 gramų šaltalankių arbatos
100 gramų persikų sulčių
60 gramų balto vyno
Patiekiant:
20 gramų fetos sūrio
10 gramų granatų sėklų
5 gramai baziliko
3 gramai krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Lašišą supjaustyti kepsneliais, aptepti alyvuogių aliejumi, pabarstyti druska, baltaisiais pipirais.
2.
Paruoštą lašišą sudėti ant aliejumi pateptos folijos ir kepti iki 180 C - 185 C laipsnių temperatūros įkaitintame grilyje apie 8 - 10 minučių.
3.
Obuolius, melionus, pankolius supjaustyti nedideliais gabaliukais, pabarstyti apelsininiais pipirais, druska, sudėti čiobrelius, pilti persikų sultis. Marinuoti 2 - 3 valandas.
4.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti. Dėti pankolius, kepti iki kol suminkštėja. Sudėti obuolius, melionus, kepti 3 - 5 minutes.
5.
Burokėlius nuplauti, nulupti, supjaustyti 1 - 2 mm storio kubeliais, dėti į dubenį. Pilti balzaminį actą, alyvuogių aliejų, berti druską, pipirus, čiobrelius. Išmaišyti.
6.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti. Sudėti burokėlius ir kepti kelias minutes iki kol vos sušils.
7.
Padažui į puodą pilti vyną, nugarinti pusiau. Supilti žuvies sultinį, užvirti. Pilti šaltalankių arbatą, persikų sultis ir pavirti 3 - 5 minutes iki kol sutirštės.
8.
Apkepusią lašišą aptepti sviestu, apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis.
9.
Į lėkštę dėti padažo, garnyro, burokėlių, lašišos kepsnelį, smulkintą fetos sūrį, baziliko lapelius, granatų sėklas ir krapus.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Kęstutis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital