Rūkytos lašišos kapotinis

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Rūkytos lašišos kapotinis
Rūkytos lašišos kapotinis
Autorius apie receptą: Lašišų gerbėjai bus sužavėti šio lašišos kapotinio skoniu. Labai nesudėtinga, lašišą reikia išrūkyti, o kiti ingredientai tiekiami neapdoroti, taip išsaugomas jų Lašišų gerbėjai bus sužavėti šio lašišos kapotinio skoniu. Labai nesudėtinga, lašišą reikia išrūkyti, o kiti ingredientai tiekiami neapdoroti, taip išsaugomas jų traškumas, puikus skonis ir išvaizda. (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų lašišos
100 gramų ridikų
100 gramų avižų (plėšytų)
50 gramų rabarbarų
50 gramų alyvuogių aliejaus
50 gramų žirnių (su ankštimis)
30 gramų rausvųjų svogūnų
pagal skonį druskos
Padažui:
20 gramų balzaminio acto
20 gramų ridikėlių
10 gramų teriyaki padažo
10 gramų sezamų aliejaus
10 gramų česnako
10 gramų žaliųjų citrinų sulčių
5 gramai krapų
5 gramai petražolių
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Lašišos filė nupjaunama nuo odos ir riebalų. Supjaustoma stambesniais kubeliais, pasūdoma ir marinuojama su alyvuogių aliejumi.
2.
Lašiša dedama į įkaitintą iki 60 laipsnių kepsninę ir rūkoma apie 15 – 25 minutes. Pasūdoma.
3.
Į dubenį sudedami smulkiai susmulkinti rabarbarai, svogūnai, krapai, įberiama druska ir išmaišoma.
4.
Avižos susmulkinamos kubeliais ir pasūdomos.
5.
Žirnelių ankštys supjaustomos smulkiais kubeliais ir pasūdomos.
6.
Ridikas supjaustomas plonais griežinėliais. Išspaudžiami apskritimai, dedami į lėkštę. Bulvių griežinėliai pašlakstomi aliejumi,
7.
Padažui dubenyje išmaišomi smulkinti ridikėliai, česnakai, žalumynai, druska, citrinų sultys, Teriyaki padažas, sezamų sėklų aliejus, balzaminis actas.
8.
Į lėkštę dedami ridikai, avižos, ant jų rabarbarai su svogūnais, rūkyta lašiša, žirneliai, tiekiama su paruoštu padažu.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital