Čili troškiniu įdarytos bulvės - rodome žingsnis po žingsnio!

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Čili troškiniu įdarytos bulvės

Pagaliau namuose - jaukumas, ritmas ir maloni rutina. Rudeniui pakeitus vasarą, visada norisi grįžti prie jaukaus, naminio, šildančio maisto. Būtent tokiu maistu galiu pavadinti šį patiekalą - čili troškiniu įdarytas bulvių puseles. 

 

Šiame recepte, kurį jums parodysiu, į nepaprastai skanią kombinaciją susijungia aitrus ir aromatingas mėsos troškinys bei mūsų visų mylimos bulvės. O tai abejingų nepaliekantis duetas!

Beje, troškiniui galima naudoti ir kitokią mėgstamą ar turimą mėsą - puikiai tiks ir malta kiauliena, maišyta kiauliena - jautiena ar malta paukštiena, pavyzdžiui, vištiena ar kalakutiena. Tiktų net ir ne malta, o mažais gabalėliais pjaustyta bet kuri raudona mėsa ar paukštiena. Jei naudosite kitą mėsą, nuo to likęs receptas nesikeičia - viską gaminkite taip pat. 


 

Čili troškiniui (4 sočioms porcijoms) reikės:

  • 400 g maltos jautienos
  • 1 skardinės (400 ml) konservuotų raudonųjų pupelių
  • 1 skardinės (400 ml) konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
  • 100 ml vandens arba jautienos sultinio
  • 2 skiltelių česnako 
  • 1 šaukšto maltos rūkytos paprikos (tinka ir nerūkyta)
  • 1 šaukšto malto kumino
  • 1 šaukšto cukraus (sveikesnei versijai - klevų sirupo)
  • 1 šaukštelio česnako miltelių (arba 2 skiltelių česnako)
  • 0.5 šaukštelio maltos kajeno paprikos (ypatingai aštrus prieskonis) arba 1 šaukšto maltos aitriosios paprikos
  • 1 šaukštelio druskos
  • 0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • aliejaus kepimui

 

Įdarytoms bulvėms (4 sočioms porcijoms) reikės:

  • 6 didesnių bulvių
  • 100 g fermentinio sūrio
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų

 

Patiekiant:

  • 100 g graikiško jogurto
  • 1 čili pipiro
  • šviežių žalumynų (naudojau česnako laiškus)

 

 

Pradedam!

 

1. Bulves labai švariai nuplauname ir nušveičiame šiurkščia kempinėle. Pabadome šakute (6 įbedimai vienai bulvei), apšlakstome aliejumi, pabarstome druska ir pipirais. Kepame iki 200  laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą - kol įsmeigus peilį bulvės vidus bus minkštas. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo bulvių dydžio, rūšies ir net orkaitės, tad geriausia jų nepamiršti ir kartas nuo karto patikrinti. 

 


 

2. Kol kepa bulvės - ruošiame mėsos įdarą. Pirmiausia keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame maltą jautieną, mentele gerai išskirstome ir iškepame.
 

 

3. Kai mėsa iškepusi, laikas prieskoniams. Neišsigąskite jų kiekio - prieskoniai suteikia patiekalui charakterio ir jų čia tikrai ne per daug. Taigi, prie mėsos įtarkuojame česnaką, beriame maltą rūkytą papriką, maltą kajeno papriką arba maltą aitriąją papriką, kuminą, cukrų, česnako miltelius, druską ir pipirus. Išmaišome ir kepiname kelias minutes, kad prieskoniai apkeptų ir būtų dar aromatingesni. 

 


 

4. Prie mėsos beriame nusunktas ir praskalautas pupeles. Išmaišome ir pakaitiname kelias minutes. 


 

5. Supilame pomidorus ir vandenį arba sultinį, išmaišome. 

 


 

6. Troškiname ant nedidelės ugnies (kad troškinys vos burbuliuotų) apie 20 minučių. Tada paragaujame, ar nieko netrūksta. Jei reikia, papildomai pridedame prieskonių. 


 

7. Iškepusias bulves kiek atvėsiname ir pjauname išilgai perpus. Šaukštu išskaptuojame bulvių vidų, palikdami maždaug pusės centimetro pločio sieneles. 

 


 

8. Tuščiavidures bulvių puseles įdarome čili troškiniu. 

 


 

9. Ant mėsos beriame tarkuoto sūrio. 

 


 

10. Grąžiname įdarytas puseles į orkaitę ir kepame dar  10 minučių. 

 


 

11. Ant iškepusių bulvių skitelių dedame po šaukštelį jogurto, keletą čili pipiro griežinėlių. Viską pabarstome smulkintais žalumynais. 

 


 

Pagaminus šį receptą tikriausiai kils klausimas - o ką daryti su likusiomis bulvėmis, t.y. keptų bulvių išimtu viduriu? Būtent dėl šios priežasties ir čili troškiniui reikalingų produktų kiekis surašytas maždaug dvigubas. T.y. pačiam receptui pakaktų pusės nurodytų kiekių, tačiau kadangi lieka bulvių, labai smagu, kad lieka ir troškinio. Tad labai patogu kitą dieną tiesiog valgyti bulves su troškiniu ar likusias bulves sutrynus į bulvių košę pagaminti nesudėtingą piemenėlių apkepą - čili troškinį dėti į kepimo skardos apačia, o bulvių košę ant viršaus ir apkepti orkaitėje. Arba tiesiog dėti bulvių ir troškinio likučius į dėžutę ir kitą dieną darbe mėgautis puikiais pietumis! 

Daugiau maistingų ir stilingų receptų galite rasti šioje Kristinos knygoje
Skaityti komentarus
Komentarai (2)
Skanumėlis
2019-09-30 12:38
Čili troškinį ruošiau pagal savo receptą, bet pasinaudojau užkepimo bulvytėse idėja - labai patiko visiems ragavusiems! :) Ačiū! ATSAKYTI
Benas
2019-09-28 16:55
O kur butu galima paragauti ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital