1.
Pieną ir vandenį sumaišyti.
2.
Žuvį supjaustyti stambiais gabalais. Sudėti į puodą ir užpilti pieno-vandens mišiniu, įdėti lauro lapelių, virti 3-4 min. Išjungus kaitrą, palikti pastovėti dar apie 10 min. Išimti žuvį, atvėsinti, suplėšyti šakute ar susmulkini.
3.
Bulves išvirti. Virtas bulves nulupti, sutarkuoti, sumalti ar sugrūsti. Atvėsinti.
4.
Svogūnus supjaustyti labai smulkiai. Česnaką susmulkinti ar sutarkuoti.
5.
Keptuvėje ištirpinti sviestą ir pakepinti svogūnus ant nedidelės kaitros, kad suminkštėtų, tačiau neapskrustų. baigiant kepti, sudėti česnaką. Keletą minučių pakepti. Atvėsinti.
6.
Į bulvių masę sudėti svogūną su česnaku, smulkintą (plėšytą) žuvį, suberti citrinos žievelę, smulkintus žalumynus, druskos, pipirų, įmušti kiaušinį. Viską rankomis atsargiai sumaišyti į vientisą masę.
7.
Gnybti šiek tiek masės ir rankomis formuoti kukuliukus, apvolioti džiūvėsėliuose ir bent 1 valandai dėti į šaldytuvą.
8.
Giliame puode, ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų, dėti spurgytes ir virti apie 5-7 min, kol gražiai apkeps. Vartykite, kad abi pusės gražiai pagelstų.
9.
Išgriebtas karštas spurgas sudėti ant virtuvinio popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingi riebalai.