Žuvies - daržovių pyragas

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Žuvies - daržovių pyragas
Žuvies - daržovių pyragas
Žuvies - daržovių pyragas
Žuvies - daržovių pyragas
Autorius apie receptą: Šis pyragas mums toks skanus, toks skanus! Šiltas ir šaltas! Greitai pagaminamas, o ,,neišeiti'' jis negali. Nėra čia kur suklysti. Tešla užmaišoma šaukštu, pagaminama gal Šis pyragas mums toks skanus, toks skanus! Šiltas ir šaltas! Greitai pagaminamas, o ,,neišeiti'' jis negali. Nėra čia kur suklysti. Tešla užmaišoma šaukštu, pagaminama gal per 2 minutes. Namie turiu 2 žvejus ir, žinoma, greitpuodį. Taigi, šiam netgi tortui naudoju visokias greitpuodyje virtas žuvis su kaulais - labai priduoda skonio. Šį kartą tai buvo karšiai. Bet puikiai tinka įprastai virta ar troškinta su prieskoniais ir druska (reiks kaulus išrinkti tuomet) kita žuvis: menkė, jūros lydeka ar net lašiša. Daržoves irgi galima keisti, bet pateiksiu recepte man skaniausią variantą. Labai jau sveikuoliškas išeina patiekalas, todėl sau leidžiame net majonezo užsidėti ant jo. (...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
250 gramų kefyro
2 vienetai kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų
60 gramų kukurūzų miltų
30 gramų aliejaus
1 šaukštelis sodos (nubraukto)
2 žiupsneliai džiovintų čiobrelių
1 žiupsnelis cukraus
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį džiovintas rozmarinas
Įdarui:
300 gramų žuvies (virtos greitpuodyje ar troškintos, su prieskoniais)
0.5 vieneto žiedinių kopūstų
150 gramų cukinijų
150 gramų moliūgų (be žievės ir sėklų)
100 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
1 vienetas morkų
0.5 vieneto saldžiosios paprikos
1 vienetas svogūnų
1 sauja šparaginių pupelių
1 sauja briuselio kopūstų
1 pundelis žalumynų (smulkintų krapų, bazilikų, petražolių)
1 vienetas salierų stiebų
pagal poreikį penkių pipirų mišinio (malto)
pagal poreikį druskos
pagal poreikį maltos kalendros
pagal poreikį persilado prieskonių
Kepimui:
20 gramų sviesto
Papildomai:
šiek tiek sviesto (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įdarui daržoves susmulkinti gabaliukais ir apkepti svieste su prieskoniais, druska.
2.
Sumaišyti apkeptas daržoves su žuvies mase, tarkuotu sūriu, smulkintais žalumynais.
3.
Tešlai kiaušinius kiek paplakti su cukrumi ir druska.
4.
Kefyrą sumaišyti su nubrauktu šaukšteliu sodos, kiaušiniais, aliejumi, tuoj pat suberti miltus, išmaišyti. Aš dar į tešlą įberiu po trupučiuką čiobrelių ir rozmarinų. Leisti tešlai pastovėti apie 5 min. Ji išeina maišoma šaukštu.
5.
Formą plonai ištepti sviestu, pilti pusę tešlos, dėti įdarą, užpilti tešla.
6.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 min., kai iškepa leidžiu kiek pabūti praviroje orkaitėje.
Patarimai:
Galima naudoti tik kvietinius miltus, bet man skaniau su kukurūziniais maišyti.
Forma 24 cm skersmens.
AUTORIUS: Regina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital