Žuvies apkepas su bulvių košės kepure

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Žuvies apkepas su bulvėmis
Žuvies apkepas su bulvėmis
Žuvies apkepas su bulvėmis
Autorius apie receptą: Angliškai jis yra vadinamas piemenuko pyragu, prancūziškai tiesiog pyragu. Populiariausi šio patiekalo receptai yra žinomi su mėsa, užklota bulvių koše. Šiomis moderniomis Angliškai jis yra vadinamas piemenuko pyragu, prancūziškai tiesiog pyragu. Populiariausi šio patiekalo receptai yra žinomi su mėsa, užklota bulvių koše. Šiomis moderniomis dienomis, paprastas bulves dažnai keičia saldžiosios bulvės, kalafijorai arba moliūgai. Visaip yra gerai, visaip ir reikia. O aš šiandien, mėsingą pyrago garnyrą iškeičiau į žuvį. Rinkitės bet kokią baltą žuvį. Aš šį kart naudojau menkę, iš šaldiklio. Nebijokite šaldytų produktų skysiaus, ten galima rasti labai gerų dalykų. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
650 gramų menkių filė (arba kitos baltos žuvies)
150 mililitrų grietinėlės
1 vienetas poro (nedidelio)
1 vienetas salierų stiebų
0.5 stiklinės balto vyno
3 šaukštai sviesto
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Viršui:
6 vienetai bulvių (nemažų)
0.5 stiklinės pieno
2 šaukštai sviesto
šiek tiek druskos
šiek tiek muskato drožlės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bulves nuskuskite, supjaustykite, sudėkite į puodą ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite jas, sutrinkite drauge su sviestu ir pienu. Pagardinkite trupučiu muskato riešuto.
2.
Orkaitę įkaitinkite 180 C°.
3.
Žuvį supjaustykite maždaug pusantro cemtimetro kubeliais. Porą gerai nuplaukite supjaustykite pusmėnuliukais, saliero stiebą supjaustykite kubeliais, o česnaką smulkiai sukapokite.
4.
Didesnėje keptuvėje ištirpinkite du šaukštus sviesto ant gana stiprios ugnies, kepkite su juo žuvies gabaliukus, iš visų pusių, bet labai trumpai, vos keletą sekundžių. Iškelkite žuvį iš keptuvės.
5.
Sudėkite likusį sviestą ir kepkite su juo porą, salierą ir česnaką ant lengvos ugnies apie 5 minutes. Kaitrą padidinkite, apliekite daržoves vynu ir grietinėle, pagardinkite druska, pipirais ir leiskite virti, kol bent pusė skysčio išgaruos, o padažas sutirštės. Sudėkite apkeptus žuvies gabaliukus, sumaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
6.
Sudėkite paruoštą žuvį į apkepui skirtą indą, arba į keturis mažus. Ant viršaus dėkite bulvių košę. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 min. tada nustatykite grilio funkciją ir kaitinkite kol viršus kiek parusvės.
7.
Prieš patiekiant leiskite pastovėti bent 5 mintes.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital