Žemaičių blynai kitaip

AUTORIUS:
Valerija Alejeva
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Žemaičių blynai kitaip
Autorius apie receptą: Atrasti naujus skonius tradicinėse patiekaluose visada įdomu. Siūlau savo versiją. Atrasti naujus skonius tradicinėse patiekaluose visada įdomu. Siūlau savo versiją. Valerija Alejeva
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
5 vienetai bulvių
1 vienetas ropių (vidutinio didžio)
200 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių trynių
2 šaukštai krakmolo
1 žiupsnis druskos
1 žiupsnis džiovintas mairūnas
Įdarui:
300 gramų kopūstų
150 gramų rūkytos šoninės
1 galva svogūnų
1 pundelis petražolių
šiek tiek druskos
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Nuplauti bulves ir ropę, išvirti viską su lupenomis. Šiek tiek atvėsinti, nulupti.
2.
Sugrusti bulves ir ropę. Įmaišyti į masę trynius ir prieskonius. Suberti krakmolą ir miltus. Išėjo vientisa, gerai susirenkama į gumbą tešla. Uždengti dubenį plėvele ir palaikyti apie 20 min.
3.
Įdarui supjaustyti kubeliais svogūną ir šoninę. Susmulkinti kopūstą.
4.
Pakepinti svogūną, šoninę ir kopūstus iki minkštumo. Pagardinti druska ir petražolėmis.
5.
Iš bulvių ir ropės masės drėgnomis rankomis formuoti blynus, į jų vidų įdedant įdaro.
6.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir jame ant vidutinės ugnies šiek tiek apkepti iš abiejų pusių žemaičius. Sudėti į kepimo formą. Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min.
AUTORIUS: Valerija Alejeva
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital