Želė panakota - greitas receptas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Želė panakota
Želė panakota
Želė panakota
Želė panakota
Autorius apie receptą: Pats lengviausias panakotos receptas - pažadu, pavyks visiems, ir netgi tokiems tinginiams, kaip aš. Nuotraukose - braškių putėsių ir aviečių skonio desertai, juos irgi Pats lengviausias panakotos receptas - pažadu, pavyks visiems, ir netgi tokiems tinginiams, kaip aš. Nuotraukose - braškių putėsių ir aviečių skonio desertai, juos irgi aprašysiu. Bet pradėkim nuo panakotos. Čia ne visai klasika, bet labai skanu, o skonį pasirinkti galit tokį, kokio skonio želė miltelių rasit parduotuvėje. (...daugiau) Mėgėja kepėja
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Trupiniams:
200 gramų meduolių
30 gramų sviesto
1 sluoksnis:
200 gramų grietinėlė, 36% riebumo
150 gramų šaldytų braškių
1 vienetas citrinų
40 gramų medaus
3 gramai želatinos milteliai
2 sluoksnis:
350 gramų pieno
350 gramų grietinėlė, 36% riebumo
77 gramai aviečių želė
Viršui:
500 gramų vandens (verdančio)
77 gramai aviečių želė
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Trupiniams meduolius sumalti į dubenį, dėti sviestą ir sutrinti šakute arba pirštais.
2.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ir suberti trupinius.
3.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje 6 minutes.
4.
Į indelius, kuriuose norite tiekti desertus, berti po 15 gramų trupinių, likusius atidėti.
5.
Pirmam sluoksniui (braškių putėsiams) į puodą dėti braškes, medų, išspausti citrinos sultis ir pakaitinti apie 2 minutes iki užvirimo. Nukelti nuo kaitros, suberti želatinos miltelius ir maišyti iki kol ištirps. Atidėti atvėsti.
6.
Į dubenį pilti grietinėlę ir išplakti iki purumo. Supilti braškių masę ir permaišyti. Sudėti į indelius ant meduolių sluoksnio. Palikti iki kol sustings.
7.
Antram sluoksniui (avietinei panakotai) į puodą berti želę, pilti pieną, grietinėlę, vis pamaišant užkaitinti iki virimo, atidėti atvėsti, tuomet supilti į indelius ant putėsių.
8.
Viršui į dubenį berti želę, pilti vandenį ir išmaišyti. Palikti iki kol beveik sustings, želė turi būti dar šiek tiek judanti, ne visiškai tvirta. Sutrinti elektriniu plaktuvu. Sudėti į indelius.
9.
Pabarstyti likusiais meduolių trupiniais, jei norite papuošti uogomis.
Patarimai:
Jei mėgstate saldžiau. Mėgstantiems saldesnius desertus į panakotos masę galima papildomai įberti 20 - 30 gramų cukraus.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital