1.
Gaminam tešlą. Puse turimo pieno pašildyti (mikrobangų krosnelėje 20 s). Supilti į dubenį, taip pat dėti medų, mieles ir įberti pora v.š. miltų, viską išmaišyti ir palikti pakilti 30 min.
2.
Pakilus starteriui, į jį įmaišyti kiaušinį, cukrų, gerai išmaišyti. Taip pat supilti išlydytą, pravėsintą sviestą, esenciją, likusį pieną, suberti miltus ir druską. Užminkyti tešlą. Tešla turi gautis minkšta, nelimpanti prie rankų, lengvai formuojama, maloni liesti. Uždengti maistine plėvele ar rankšluostėliu ir palikti pakilti dar ~30 min.
3.
Įdarui persikus nuplauti ir nulupti, perpjauti pusiau ir išimti kauliuką. Supjaustyti riekelėmis, sudėti į nedidelį puodą, užpilti cukrumi, permaišyti ir kaitinti, užvirus pamažinti ugnį ir vis pamaišant virti 5 minutes. Palikti, kad visiškai atvėstų.
4.
Į nedidelį dubenėlį sudėti varškę (aš ją dar pertryniau per sietelį, kad smulkesnė konsistencija būtų, bet tai daryti nėra būtina), dėti kiaušinio trynį, pora a.š. cukraus (arba pagal skonį), krakmolą, įpilti nuo persikų ir cukraus susidariusio sirupo ir viską išmaišyti iki vientisos masės.
5.
Pakilusią tešlą padalinti į 8 lygias dalis ir dar kartą 30 min. uždengus pakildinti.
6.
Tada imti po vieną tešlos gabaliuką, iškočioti jį į stačiakampį (maždaug 10x22 cm), per vidurį dėti šiek tiek varškės įdaro, ant jos dėti persikų skilteles, visą įdarą apkloti kairiu tešlos šonu, šakute užspausti kraštus. Dešinį tešlos kraštą supjaustyti juostelėmis ir jas po vieną užlankstyti ant 'apkloto' įdaro (galima kryželiu, kaip dariau aš ar tiesiog lygiai juostelėmis).
7.
Paruoštas kepti bandeles sudėti į skardą išklotą kepimo popieriumi ir palikti dar 10 minučių pakilti.
8.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros. Bandeles patepti kiaušinio + pieno plakiniu ir šauti į orkaitę. Kepti 20-25 min., kol gražiai paruduos. SKANAUS!!!