1.
Tešlai mieles ištirpinkite šiltame piene ir palikite ~10 minučių, kad mielės suveiktų. Didesniame dubenyje sumaišykite miltus ir druską, supilkite pieno mielių mišinį, tirpintą sviestą, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinį, užminkykite tešlą. Minkyti reikia gana ilgai ir netrumpiau nei 10 minučių, aš savo rankeles kankinau visas 15 min. :). Tešla turi būti labai minkšta, elastinga, nelimpanti prie rankų, maloni liesti. Dubenį ir tešlą patepkite aliejumi, uždengite maistine plėvele ar švariu rankšluostėliu ir pastatykite šiltoje vietoje, kad tešla pakiltų (kildinkite apie 1-1,5 val.).
2.
Vėliau, kai tešla pakyla, padalinkite ją į 24 lygias dalis (man gavosi 22 tešlos gabaliukai po 35-36 g, o likusią tešlą padalinau į daug mažyčių rutuliukų ('žuvyčių' lūpytėms), dvi dalis padalinti į 44 mažyčius rutuliukus. Iš kiekvieno tešlos gabaliuko suformuokite rutuliuką ir suplojus maždaug 1 cm storio paplotėlį. Visus paplotėlius sudėkite ant lengvai pamiltuoto paviršiaus, uždenkite maistine plėvele ir palikite dar kart pakilti (užteks pusvalanduko arba tol kol pagaminsite įdarą).
3.
Į puodą įpilkite vandens, dėkite vištos krūtinėlę, pusiau perpjautą nuvalytą ir nuplautą vieną svogūną, krapus, suberkite pipirų grūdelius, druską, puodą uždenkite, užvirus virkite apie 10 minučių. Išvirtą krūtinėlę labai smulkiai supjaustykite.
4.
Didesnėje keptuvėje ištirpinkite trečdalį sviesto, suberkite pusę smulkintų pievagrybių, pabarstykite druska, pipirais ir apkepkite iš abiejų pusių. Iškeptus grybus išimkite iš keptuvės ir sudėkite į dubenėlį. Į keptuvę dėkite dar tiek pat sviesto ir taip pat iškepkite likusius pievagrybius.
5.
Kai grybai iškepti į keptuvę dėkite likusį sviestą ir suberkite susmulkintą svogūną. Vis pamaišant kepkite, kol šie suminkštės. Tada supilkite sultinį ir kepkite, kol didesnė dalis skysčio nugaruos. Suberkite miltus, išmaišykite. Maišant plona srovele supilkite grietinėlę ir kaitinkite kol padažas sutirštės.
6.
Į dubenį su keptais pievagrybiais sudėkite smulkintą vištieną, petražoles, supilkite svogūnų padažą, išmaišykite ir jei reikia dar pasūdykite ir pagardinkite maltais pipirais.
7.
Pasiruoškite dvi prie orkaitės priklausančias skardas, išklokite jas kepimo popieriumi.
8.
Imkite po vieną tešlos paplotėlį, 'žuvytės uodegai' suspauskite vieną kraštą, kitus kraštus šiek tiek spaudžiant patemkite, padarykite vietos įdarui, dėkite maždaug po vieną valgomąjį šaukštą įdaro, pirmiausia kraštus užspauskite viršuje, tada užspaudykite kraštu slenkant link 'žuvytės snukučio', jei reikia vis pastumiant įdarą į vidų. Gerai užspauskite tą vietą, kur atskyrėte tešlos 'uodegai' (uodegoje įdaro neturi būti), ir pabaikite užspausti krašus ties ta vieta, nuo kurios pradėjote. Pyragėlį apverskite 'siūle' į apačią, šiek tiek padailinkite 'uodegą', pavyzdžiui šakute įspaudžiant rėvelius, galus galima įkirpti žirklutėmis. Pridėti 'žuvytėms lūpas' ir įkiškite po vieną pipiro žirniuką toje vietoje, kur galvojate, kad turi būti 'akytė'.
9.
Kiaušinį išplakite su šlakeliu pieno ir atsargiai teptuku patepkite visas suformuotas bandeles. Mažomis žirklutėmis ant 'žuvyčių nugarėlių' negiliai įkirpkite kaip parodyta nuotraukose.
10.
Šauti po vieną skardą į orkaitę įkaitintą iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ir kepti apie 15-20 minučių, kol bandelės taps auksinės spalvos. Valgyti šiltas.