Žavingi pyragėliai su vištiena ir pievagrybiais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 22
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Bandelės pyragėliai žuvytės su vištiena pievagrybiais
Bandelės pyragėliai žuvytės su vištiena pievagrybiais
Bandelės pyragėliai žuvytės su vištiena pievagrybiais
Bandelės pyragėliai žuvytės su vištiena pievagrybiais
Bandelės pyragėliai žuvytės su vištiena pievagrybiais
Bandelės pyragėliai žuvytės su vištiena pievagrybiais
Bandelės pyragėliai žuvytės su vištiena pievagrybiais
Autorius apie receptą: Visi liko sužavėti tiek šių pyragėlių išvaizda, tiek skoniu. Labai rekomenduoju! Visi liko sužavėti tiek šių pyragėlių išvaizda, tiek skoniu. Labai rekomenduoju! Reda, Miss Dish
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 22
Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų
235 mililitrai pieno (šilto)
1 vienetas kiaušinių
60 gramų sviesto (tirpinto)
21 gramas šlapių mielių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis druskos
pagal poreikį pipirų (žirnelių, papuošimui)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
1 šlakelis pieno
Įdarui:
300 gramų pievagrybių (smulkintų)
200 gramų vištienos filė
2 vienetai svogūnų
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (arba pieno)
80 mililitrų vištienos sultinio (nuo verdamos vištienos)
60 gramų sviesto
0.5 šaukšto kvietinių miltų
1 šaukštelis druskos
3 vienetai pipirų (žirneliais)
šiek tiek krapų
šiek tiek petražolių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai mieles ištirpinkite šiltame piene ir palikite ~10 minučių, kad mielės suveiktų. Didesniame dubenyje sumaišykite miltus ir druską, supilkite pieno mielių mišinį, tirpintą sviestą, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinį, užminkykite tešlą. Minkyti reikia gana ilgai ir netrumpiau nei 10 minučių, aš savo rankeles kankinau visas 15 min. :). Tešla turi būti labai minkšta, elastinga, nelimpanti prie rankų, maloni liesti. Dubenį ir tešlą patepkite aliejumi, uždengite maistine plėvele ar švariu rankšluostėliu ir pastatykite šiltoje vietoje, kad tešla pakiltų (kildinkite apie 1-1,5 val.).
2.
Vėliau, kai tešla pakyla, padalinkite ją į 24 lygias dalis (man gavosi 22 tešlos gabaliukai po 35-36 g, o likusią tešlą padalinau į daug mažyčių rutuliukų ('žuvyčių' lūpytėms), dvi dalis padalinti į 44 mažyčius rutuliukus. Iš kiekvieno tešlos gabaliuko suformuokite rutuliuką ir suplojus maždaug 1 cm storio paplotėlį. Visus paplotėlius sudėkite ant lengvai pamiltuoto paviršiaus, uždenkite maistine plėvele ir palikite dar kart pakilti (užteks pusvalanduko arba tol kol pagaminsite įdarą).
3.
Į puodą įpilkite vandens, dėkite vištos krūtinėlę, pusiau perpjautą nuvalytą ir nuplautą vieną svogūną, krapus, suberkite pipirų grūdelius, druską, puodą uždenkite, užvirus virkite apie 10 minučių. Išvirtą krūtinėlę labai smulkiai supjaustykite.
4.
Didesnėje keptuvėje ištirpinkite trečdalį sviesto, suberkite pusę smulkintų pievagrybių, pabarstykite druska, pipirais ir apkepkite iš abiejų pusių. Iškeptus grybus išimkite iš keptuvės ir sudėkite į dubenėlį. Į keptuvę dėkite dar tiek pat sviesto ir taip pat iškepkite likusius pievagrybius.
5.
Kai grybai iškepti į keptuvę dėkite likusį sviestą ir suberkite susmulkintą svogūną. Vis pamaišant kepkite, kol šie suminkštės. Tada supilkite sultinį ir kepkite, kol didesnė dalis skysčio nugaruos. Suberkite miltus, išmaišykite. Maišant plona srovele supilkite grietinėlę ir kaitinkite kol padažas sutirštės.
6.
Į dubenį su keptais pievagrybiais sudėkite smulkintą vištieną, petražoles, supilkite svogūnų padažą, išmaišykite ir jei reikia dar pasūdykite ir pagardinkite maltais pipirais.
7.
Pasiruoškite dvi prie orkaitės priklausančias skardas, išklokite jas kepimo popieriumi.
8.
Imkite po vieną tešlos paplotėlį, 'žuvytės uodegai' suspauskite vieną kraštą, kitus kraštus šiek tiek spaudžiant patemkite, padarykite vietos įdarui, dėkite maždaug po vieną valgomąjį šaukštą įdaro, pirmiausia kraštus užspauskite viršuje, tada užspaudykite kraštu slenkant link 'žuvytės snukučio', jei reikia vis pastumiant įdarą į vidų. Gerai užspauskite tą vietą, kur atskyrėte tešlos 'uodegai' (uodegoje įdaro neturi būti), ir pabaikite užspausti krašus ties ta vieta, nuo kurios pradėjote. Pyragėlį apverskite 'siūle' į apačią, šiek tiek padailinkite 'uodegą', pavyzdžiui šakute įspaudžiant rėvelius, galus galima įkirpti žirklutėmis. Pridėti 'žuvytėms lūpas' ir įkiškite po vieną pipiro žirniuką toje vietoje, kur galvojate, kad turi būti 'akytė'.
9.
Kiaušinį išplakite su šlakeliu pieno ir atsargiai teptuku patepkite visas suformuotas bandeles. Mažomis žirklutėmis ant 'žuvyčių nugarėlių' negiliai įkirpkite kaip parodyta nuotraukose.
10.
Šauti po vieną skardą į orkaitę įkaitintą iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ir kepti apie 15-20 minučių, kol bandelės taps auksinės spalvos. Valgyti šiltas.
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital