LaMaistas TV laida - "Pusryčiai įdomiau!"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-03-01
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV laida - "Pusryčiai įdomiau!"

Šio sekmadienio, kovo 1 dienos rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei ypatinga laidos viešnia, tinklaraščio "Pusryčiams" įkūrėja Gabrielė Žutautaitė dalinosi vertingais patarimais ir idėjomis, ką įdomaus ir nesudėtingo, bet labai gardaus paruošti pusryčių stalui.

 

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.

 

 

Laidos šefas Tomas parodė, kaip paruošti išskirtinius pusryčius - sluoksniuotį su putpelės kiaušiniu, avies sūriu ir salotomis. Paruošti yra paprasčiau, nei gali pasirodyti, bet pamačius tokį patiekalą ant stalo rytas tikrai taps tobula dienos pradžia. Čia tobulą, gaivų ir ryškų skonį suteikia žalumynų aliejus, kurį pagaminti taip pat visiškai nesudėtinga.

 

Pusryčių sluoksniuotis su kiaušiniu, sūriu ir olandišku padažu

 

Smaližiams Tomas pademonstravo, kaip paruošti varškės blynelius karamelės padaže. Ši pusryčių idėja patiks visiems, mėgstantiems pasitikti dieną saldžiais, bet sočiais ir labai skaniais pusryčiais. Paruoštame karamelės padaže blyneliai kelias minutes patroškinami, tai suteikia blyneliams nuostabaus drėgnumo, minkštumo, o padažas apdengia kiekvieną blynelį vienodai, tad kiekvienas pusryčių kąsnelis bus pasakiškas.

 

Varškės blyneliai karamelės padaže

 

Ieškantiems padažų idėjų, tinkančių gardinti kiaušinius ir įvairias maisto kombinacijas su jais, Tomas siūlo išbandyti puikųjį olandišką padažą įdomiau - su morkomis. Paruošti labai paprasta ir ilgai neužtrunka, o įvairiems patiekalams suteikia puikų naują skonį.

 

Olandiškas padažas įdomiau

 

Laidos šefas Vylius siūlo klasikinius pusryčių sumuštinius keisti į prancūzišką keptą sumuštinį su mėsa ir sūriu. Šį sumuštinį galima vadinti ne mažiau skania, bet greitesne prancūziško sumuštinio Croque Madame versija. Paruošimas nereikalauja nei daug laiko, nei pastangų, o skonis puikus. Vylius pamini, kad sumuštiniams tinka bet kokia mėgstama mėsa - tiek troškinta, tiek kepta ar rūkyta.

 

Prancūziškas keptas sumuštinis su mėsa ir sūriu

 

Mėgstantiems Azijos virtuvės skonius, Vylius parodė, kaip gaminti skanųjį azijietišką Bao sumuštinį su mėsa ir daržovėmis. Tai labai skani idėja paįvairinti pusryčių stalą ir parodyti ypatingą dėmesį, nes viskas, nuo iškeptų bandelių iki marinuotų daržovių, bus paruošta pačių rankomis. Vylius pamini, kad prieš tiekiant šį nuostabų sumuštinį labai tinka jį pagardinti kalendromis, sezamų sėklomis, o mėgstantiems aštriau - aitriosios paprikos griežinėliais.

 

Azijietiškas Bao sumuštinis su mėsa ir daržovėmis

 

Tiems, kas ieško itin skanių ir sočių idėjų pusryčiams, kurių tikrai užteks visai šeimai, tai šis Vyliaus gamintas suvožtinis su plėšyta kiauliena ir raugintais agurkėliais labai tiks ir patiks. Ypatingai skanu gardinti su pačių namie pagamintu barbekiu padažu. Suvožtinį paruošti visiškai nesudėtinga, o taip smagu su visa šeima pjauti po gabaliuką šio įspūdingo suvožtinio, gardžiuotis ir aptarti dienos planus.

 

Suvožtinis su plėšyta kiauliena ir raugintais agurkėliais

 

Laidoje Vylius parodė, kaip pagaminti plėšytą kiaulieną. Tai padaryti tikrai nesudėtinga, bet labai svarbu išsirinkti gerą kiaulienos mentės gabalą, o norint suteikti papildomo skonio, prieš pakartotinai kepant mentę susuktą folijoje, Vylius rekomenduoja įpilti medaus, vyšnių sulčių ar ką mėgstate, taip eksperimentuojant nustebinsite artimuosius vis naujais skoniais. Šia plėšyta kiauliena labai tinka gardinti sumuštinius, picas ar kitus mėgstamus patiekalus - visi jais gardžiuosis.

 

Plėšyta kiauliena

 

Laidos viešnia Gabrielė laidoje pateikė labai gardžią pusryčių idėją - pomidorinę šakšuką su fetos sūriu. Prieš tiekiant labai gardu šakšuką pabarstyti fetos sūriu ir šviežiomis petražolėmis. Paruošti visiškai nesudėtinga, o tokie sotūs ir maistingi pusryčiai labai tinka visos šeimos pusryčiams, nes patiks net mažiausiems šeimos nariams.

 

Pomidorinė šakšuka su fetos sūriu

 

Talentingoji Gabrielė pateikė ir antrą šakšukos idėją - žaliąją šakšuką su špinatais. Gabrielė pamini, kad šią šakšuką labai tinka gardinti mėtos lapeliais ar šlakeliu laimo sulčių. Papildyti šį patiekalą galima avokadu, o jei mėgstate fetos sūrį, puikiai tiks juo apibarstyti viršų.

 

Žalioji šakšuka su špinatais

 

Viešnia Gabrielė patarė, kaip paruošti dailios formos be lukšto virtą arba keptą kiaušinį. Jos patarimas, kaip paruošti žavius be lukšto kiaušinius tikrai sužavės. Viso to paslaptis - kiaušinio nukošimas per sietelį.

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital