Obuolių kompotas žiemai - ypatingai skanus

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Mėtinis obuolių kompotas
Autorius apie receptą: Šis konservas užima vieną garbingiausių vietų rūsio lentynose, daugumą kompotų darau dėl tirščių, tačiau šis yra vertas dėmesio ir dėl skysčio. Išgirtas visų Šis konservas užima vieną garbingiausių vietų rūsio lentynose, daugumą kompotų darau dėl tirščių, tačiau šis yra vertas dėmesio ir dėl skysčio. Išgirtas visų ragavusių. Ypatingai skanus atšaldytas. Kompotui naudoju mažus obuoliukus – alyvinius, rojaus ar laukinius, esu gaminusi ir iš pjaustytų riekėm didžkių – na, skanu, bet ne taip, kaip mažyliai su visu graužtuku. Gaminu 3l užsukamuose stiklainiuose - išsiplaunu 3 ir naudoju apie 3 kg obuolių. Valgome kaip gardėsį ar su paukštiena, o skystį pagal skonį skiedžiu vandeniu ir tiekiu kaip gaivą. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai obuolių
4 litrai vandens
1.5 kilogramo cukraus
2 saujos mėtų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pirmiausiai 5 l puode užkaičiu 4 l vandens. Jam užvirus, į jį beriu 2 saujas šviežių mėtų lapelių.
2.
Apverdu 10-15 minučių, lapus traukiu lauk ir aromatiniam vandeny blanširuoju obuoliukus. Mažylius – 2-3 min., vidutinius ir stambių riekeles – 5-6min., po to juos išgriebiu į švarius stiklainius. Vandens virimo nenutraukiu, o į stiklainius beriu po 400 - 500 g cukraus.
3.
Užpilu karštu mėtiniu vandeniu, užsuku verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais, labai gerai supurtau stiklainius, kad cukrus pasidengtų skysčiu ir apkloju kuo šilčiau, kad kuo ilgiau laikytųsi šiluma.
4.
Patarimas: obuoliais užpildykite mažiausiai 3/4 stiklainio, o skystį pilkite palaipsniui į visus stiklainius, jeigu neužteks mėtinio vandens - papildykite verdančiu vandeniu iš virdulio.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital