Tešlai:
100 g sviesto,
1 stiklinė cukraus,
2 tryniai,
2 stiklinės miltų,
1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
2 arbatiniai šaukšteliai grietinės.
Bezė kremui:
2 baltymai,
1 stiklinė cukraus pudros.
Vaniliniam kremui:
1 stiklinė pieno,
30 g sviesto,
1 pakelis vanilės,
2 šaukštai miltų,
3 šaukštai cukraus.
Vyšnių sluoksniui:
0,5 l vyšnių (be kauliukų),
1 pakelis vyšnių želė.
Cukrų, sviestą, grietinę ir kiaušinį išsukame iki vientisos masės. Po šaukštą įmaišome su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
Užminkome tešlą ir 30 min. ją laikome šaltai.
Krepšelių formeles patepame aliejumi, dedame tešlos rutulėlį ir tolygiai prispaudžiame prie formelės kraštų.
Kepame 200°C temperatūroje apie 10 min.
Iškepusius krepšelius tuojau pat išimame iš formelių.
Vaniliniam kremui sviestą su pienu užverdame, suberiame cukrų, o po to po truputį ir miltus.
Nuolat maišome.
Vyšnių sluoksniui paruošiame vyšnių želė su uogomis. Kai ji sustingsta, sumaigome šakute.
Bezė kremui baltymus išplakame su cukraus pudra.
Į krepšelius dedame po šaukštą vanilinio kremo, žele masės, o ant viršaus konditeriniu švirkštu išspaudžiame bezė kremo bokštelius.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)