1.
Šalotą susmulkinkite ir pakepinkite nedideliam prikaistuvyje and vidutinės ugnies, kol šis taps skaidrus.
2.
Ugnį primažinkite iki mažos. Supilkite vyną, sudėkite klevų sirupą, čiobrelį ir katininkite ant mažos ugnies, kol nugaruos apie pusė vyno tūrio ir gausite tirštą (panašią į sirupą) konsistenciją.
3.
Įberkite šiek tiek druskos, pipirų, įtarkuokite muskato (žiupsnį). Skystį perkoškite (svogūnus, čiobrelius – išmeskite, padažas jau bus sugėręs jų aromatą) ir atvėsinkite vyno sirupą.
4.
Minkštą sviestą išsukite/ išplakite iki purumo. Sumaišykite su atvėsusiu vyno sirupu, dėkite ant maitinės plėvelės, suformuokite pailgą formą ir dėkite į kamerą sustingti.
5.
Prieš naudojant, išimkite iš kameros ir palaikykite kambario temperatūroje apie pusvalandį. Naudokite kepsniams pagardinti, padažams.