1.
Bulves ir morkas nuskutu, salierų kotus supjaustau stambiais griežinėliais, bulves kubeliais, o morkas statinaitėmis (taip jas vadina viena mergaitė), dydžiai matosi nuotraukose.
2.
Daržoves beriu į dubenį, ten pat pilu 60-70 ml aliejaus, pusę visų prieskonių ir druskos normos ir šaukštu maišau, kol daržovės pilnai pasidengia aliejumi. Tiesiai į skardą (popieriaus kloti tikrai nebūtina), dedu ketvirčius, ant jų beriu likusią druską ir įmasažuoju į vištieną. Ketvirčius paskirstau skardoje, kad liktų tarpai, į juos suberiu daržoves. Vištieną palaistau trupučiu aliejaus ir suberiu likusius prieskonius.
3.
Skardą šaunu į orkaitę, jungiu 100° C (kaitinimas iš viršaus ir apačios) ir palieku kepti 2 valandas. Tuomet iki 180° C didinu kaitrą ir kepu dar pusvalandį.
4.
Lėtai keptoje paukštienoje išlieka visos sultys, o ir daržovės spėja pilnai iškepti.
5.
Jei nemėgstate salierų stiebų, juos galite keisti salierų gumbų ar pankolių gabaliukais. Esu kepusi ir su burokėliais, skanu buvo nesvietiškai, bet spalva… Burokėlius visgi geriau kepti atskiroje formoje.