1.
Vištieną supjaustykite daugmažo mažojo piršto ilgio ir pločio juostelėmis.
2.
Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą sviesto ir 1 šaukštą aliejaus. Apkepkite vištieną (kepkite apie 6-7 min.). Iškepusią atidėkite į lėkštę, galite pridenkti kita lėkšte, kad vištiena neatvėstų.
3.
Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą, pilkite likusį aliejų. Sudėkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir ant nedidelės ugnies pakepkite iki kol bus gražiai auksinės spalvos.
4.
Į keptuvę su svogūnais sudėkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius. Kepkite iki kol grybai paleis vandenį ir jis nugaruos.
5.
Grąžinkite į keptuvę vištieną. Ant jos suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Maišydami 1-2 minutes pakaitinkite, kad miltai tolygiai pasiskirstytų ir truputį pakeptų.
6.
Supilkite sultinį ir maišydami patroškinkite apie 5 minutes iki kol troškinys sutirštės.
7.
Sudėkite grietinę, išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Jeigu mėgstate, labai tinka įdėti šiek tiek kario arba 1-2 šaukštus pomidorų pastos. Dar porą minučių viską pašildykite kaitindami ant nedidelės ugnies.
8.
Šį troškinį labai skanu valgyti su ryžiais, šviežia namine bulvių koše, makaronais ar kitu mėgiamu garnyru.