Šašlykai, marinuoti su svogūnais

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Šašlykai su svogūnais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Minkštutėlis, sultingas ir labai skanus šašlykas, kuriam suminkštinti naudojami svogūnai. Jeigu nesate didelis svogūnų skonio gerbėjas, nesijaudinkite, jie suteikia Minkštutėlis, sultingas ir labai skanus šašlykas, kuriam suminkštinti naudojami svogūnai. Jeigu nesate didelis svogūnų skonio gerbėjas, nesijaudinkite, jie suteikia mėsai švelnumo ir jų pačių skonio beveik ir nesijaučia. Pagal tokį receptą mėsą marinuoti populiaru šašlykų tėvynėje - Kaukazo šalyse. Ten taip dažniau ruošiama aviena, na o lietuviškam skoniui šį marinatą naudojame kiaulienai. Skanaus! (...daugiau) Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2 kilogramai kiaulienos sprandinės (ar kitokios riebesnės mėsos)
1 kilogramas svogūnų
5 šaukštai aliejaus
1 sauja žalumynų (krapų, bazilikų, petražolių ar kt.)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą supjaustyti postambiais gabalėliais.
2.
Svogūnus nulupti ir supjaustyti plonais pusžiedžiais. Žalumynus stambiai sukapoti.
3.
Į mėsą dėti svogūnus, pilti aliejų, berti žalumynus, pipirus, pagal skonį druskos.
4.
Mėsą su svogūnais ir prieskoniais labai gerai išminkyti, pamasažuoti bent apie 10 minučių. Palikti kambario temperatūroje pastovėti bent porą valandų, kad pasimarinuotų. Jei gaminate iš vakaro, dėti į šaldytuvą ir laikyti per naktį.
5.
Nuo mėsos, prieš maunant ant iešmų, nubraukti marinatą, ypač svogūnus ir šviežius žalumynus (kitaip jie kepdami svils). Mėsą mauti ant iešmų.
6.
Kepti virš įkaitintų vaismedžių žarijų 15-20 min. Kepimo metu vis apsukti.
Patarimai:
Papildomai galima didesniais gabalėliais supjaustyti svogūną ir mauti tarpuose tarp mėsos gabalėlių.
Prieš maunant mėsą, nuo juos kruopščiai nubraukite svogūnus ir žalumynus, nes jie kepdami svils.
Jeigu mėsą marinuosite iki valandos, tuomet mėsos iškart nesūdykite, ją pasūdykite tik prieš pat kepant. Jeigu marinuosite ilgiau, mėsą sūdykite iš karto, nes per maždaug valandą marinuojant mėsą druska ištraukia skysčių, tačiau, marinuojant ilgiau, skysčiai absorbuojasi atgal į mėsą.
AUTORIUS: Reda
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital