Vištiena su pievagrybiais medaus ir garstyčių padaže

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Vištiena su pievagrybiais medaus ir garstyčių padaže
Vištiena su pievagrybiais medaus ir garstyčių padaže
Vištiena su pievagrybiais medaus ir garstyčių padaže
Vištiena su pievagrybiais medaus ir garstyčių padaže
Vištiena su pievagrybiais medaus ir garstyčių padaže
Autorius apie receptą: Vištiena ant mano šeimos pietų stalo puikuojasi dažnai. Mielai ją renkasi ir valgo ir vaikai, ir mes su vyru. Labai patiko ši tiesiog keptuvėje ruošta vištiena su pievagrybiais Vištiena ant mano šeimos pietų stalo puikuojasi dažnai. Mielai ją renkasi ir valgo ir vaikai, ir mes su vyru. Labai patiko ši tiesiog keptuvėje ruošta vištiena su pievagrybiais medaus ir garstyčių padaže. Vištieną valgėme su ryžiais ir daržovėmis. Receptą radau "Ant medinės lentelės" tinklaraštyje . (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
500 gramų vištienos šlaunelių mėsos
2 šaukštai kukurūzų miltų (arba kvietinių)
1 šaukštelis česnako miltelių
1 šaukštelis paprikos miltelių
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
Padažui:
400 gramų pievagrybių
250 mililitrų vištienos sultinio
3 skiltelės česnako
1 šaukštas medaus
1 šaukštas dižono garstyčių
1 šaukštelis krakmolo
2 vienetai čiobrelių šakelių (arba džiovintų)
2 šaukštai sviesto (arba alyvuogių aliejaus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Indelyje sumaišome miltus, česnako miltelius, maltą papriką, druską ir pipirus.
2.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, kiekvieną vištienos gabalėlį apvoliojame miltų mišinyje ir apskrudiname ant didelės kaitros po 3 minutes iš abiejų pusių, kad gražiai apskrustų. Apkepintą vištieną atidedame į šalį.
3.
Pievagrybius supjaustome riekelėmis.
4.
Į keptuvę dedame sviestą, beriame pievagrybius, kepiname ant didelės kaitros apie 5 minutes, kol pievagrybiai gražiai paruduoja. Tuomet įtarkuojame česnaką. Pagardiname druska ir pipirais. Pakepiname viską dar minutę. Dedame medų ir garstyčias, maišydami kaitiname apie minutę.
5.
Sumaišome sultinį su krakmolu ir supilame į keptuvę, visą laiką intensyviai maišydami, kaitiname pora minčių, kol padažas kiek sutirštėja.
6.
Į keptuvę grąžiname apkepintą vištieną, dedame čiobrelį. Sumažiname ugnį, kad padažas vos burbuliuotų ir patroškiname uždengus dangčiu 12 minučių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital