Vištiena kepta su bulvėmis ir alyvuogėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Vištiena kepta su bulvėmis ir alyvuogėmis
Autorius apie receptą: Pietūs vienoje skardoje. Pietūs vienoje skardoje. Daiva, Cukruoti Debesys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
3 vienetai vištienos ketvirčių (galima naudoti tik šlauneles, vištienos kumpelius su oda ir kaulu)
300 gramų bulvių (naudojau mažas)
100 mililitrų balto sauso vyno
1 vienetas citrinų
1 vienetas česnako
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį juodųjų alyvuogių (be kauliuko)
Pabarstymui:
1 pundelis petražolių (smulkintų)
Kepimui:
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištienos ketvirčius perpjauti į dvi dalis. Vištieną pagardinti druska ir pipirais.
2.
Į keptuvę įpilti aliejaus ir apkepti mėsą iš visų pusių, kol gražiai paruduos. Sudėti į kepimo formą.
3.
Citriną supjaustyti skiltelėmis, česnaką perpjauti skersai.
4.
Į keptuvę, kurioje kepė vištiena, supilti vyną, pakaitinti keletą minučių. Suberti čiobrelį, paprikos miltelius, sudėti bulves (naudojau mažas, ekologiškas, todėl nelupau), citriną, česnaką, alyvuoges, pagardinti druska ir pipirais. Pamaišyti ir viską sudėti šalia vištienos.
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 min arba priklausomai nuo vištienos dydžio.
6.
Pabarstyti šviežiomis petražolėmis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital