Viduklės koldūnai su mėsa ir spirgučių padažu

AUTORIUS:
Karolina Marija Grabinskienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Viduklės koldūnai
Viduklės koldūnai
Viduklės koldūnai
Autorius apie receptą: Viduklės koldūnai su mėsa labai populiarūs, sakoma, kad kai vieną kartą paragauji tradicinių Viduklės koldūnų, jų skonio jau neužmiršti. Jų skiriamasis bruožas yra Viduklės koldūnai su mėsa labai populiarūs, sakoma, kad kai vieną kartą paragauji tradicinių Viduklės koldūnų, jų skonio jau neužmiršti. Jų skiriamasis bruožas yra labai nedidelis dydis ir forma. Viduklė garsėja savo tradiciniais koldūnais, tad siūlau jų pabandyti pasigaminti ir namuose. (...daugiau) Karolina Marija Grabinskienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų
130 mililitrų vandens (šilto, bet ne karšto)
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
400 gramų kiaulienos (smulkintos arba maltos)
0.5 vieneto svogūnų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Padažui:
200 gramų žali lašiniai
140 gramų rūkytų lašinių
0.5 vieneto svogūnų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Svogūną supjaustome kuo smulkiau ir dedame į dubenį su mėsa. Ten pat beriame druskos, pipirų (galima dar įdėti mėgiamų prieskonių). Viską gerai išmaišome.
2.
Į miltus pilame vandenį. Įmušame kiaušinį, beriame druskos ir viską išmašome.
3.
Kantriai minkome tešlą tol, kol nebelimpa prie rankų. Kai tešla tampa labai elastinga ir nekibi, ji paruošta.
4.
Tešlą plonai iškočiojame. Ant jos išdėliojame nedidelius įdaro gabalėlius, ant viršaus užlenkiame tešlos kraštą ir išspaudžiame nedidelius apskritimus. Užspaudžiame jiems kraštelius.
5.
Koldūnus dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame iki iškyla į paviršių.
6.
Spirgučių padažui lašinius supjaustome nedideliais kubeliais. Pirmiausia kepiname žalius lašinukus. Jiems gerai apkepus, sudedame rūkytus ir dar šiek tiek pakepiname. Galiausiai sudedame smulkiai pjaustytą svogūną ir viską kepame tol, kol svogūnas suminkštėja ir gražiai pagelsta
7.
Koldūnus patiekiame su spirgučių padažu.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Paruoštai tešlai galite leisti tešlai šiek tiek “pastovėti”, pabrinkti (indą uždengę rankšluostėliu), tada ji kočiosis dar lengviau. Bet tai nėra būtina. Svarbiausia yra tešlą gerai išminkyti.
Į mėsos įdarą galite įpilti šlakelį vandens (arba sultinio) - tada formuoti koldūnus bus lengviau, įdaras gražiau laikys formą.
Šie koldūnai nedideli, tad išverda per kelias minutes, bet jeigu formuotumėte didesnius koldūnus, virkite kiek ilgiau.
AUTORIUS: Karolina Marija Grabinskienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Jurga
2020-04-11 14:34
Labai skanus , pagal recepta viskas gavosi puikiai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital