LaMaistas TV laida - "Koldūniukai, virtinukai"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-03-29
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV laida - "Koldūniukai, virtinukai"

Šio sekmadienio, kovo 29 dienos rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei ypatinga laidos viešnia, legendinės kavinės „Viduklės koldūnai“ savininkė Karolina Marija Grabinskienė gamino koldūniukus ir virtinukus, kuriuos gaminti gali kartu visi šeimos nariai, taip puikiai praleisti laiką kartu ir pasigaminti puikių virtinukų pietums. Šefai ir laidos viešnia dalinosi puikiais patarimais, kaip paruošti puikaus skonio koldūniukus ir pateikė padažų idėjų, kuriais tinka gardinti koldūnus ir virtinius.

 

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.

 

 

Mūsų laidos šefas Vylius parodė, kaip paruošti naminiame sultinyje virtus koldūnus. Vylius pataria sultinį virti ant silpnos ugnies, o vanduo turėtų burbuliuoti labai lengvai, o verdant labai svarbu vis nugriebti atsirandančias putas, tuomet sultinys bus skaidrus. Sultinyje išvirti koldūnai minkštučiai ir labai gardūs. 

 

Naminiame sultinyje virti koldūnai

 

Tiems, kas ieško pietų idėjų be mėsos, Vylius siūlo bulvinius virtinukus su varškės kremo padažu. Pagaminti virtinukus neužima daug laiko ir nereikalauja daug pastangų, o varškės kremo padažą paruošite akimirksniu Gaminant varškės padažą galima jį pagardinti šviežiais krapais ar kitais mėgstamais šviežiais žalumynais. 

 

Bulviniai virtinukai su varškės kremo padažu

 

Vylius laidoje gamino ir puikaus skonio kreminį padažą su grikiais ir moliūgais. Reikia tik apkepti daržoves, grikius ir sutrinti elektriniu trintuvu. Šis padažas nereikalauja nei daug pastangų, nei daug laiko, tad pavyks visiems, o ir skonis puikus. 

 

Kreminis padažas su grikiais ir moliūgais

 

Šefas Tomas laidoje gamino raviolius su mėsa. Puikaus skonio naminius raviolius paruošti namuose nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti. Šiuos raviolius labai tinka tiekti apibarsčius tarkuotu sūriu, šviežiais mėgstamais žalumynais ir užpylus šlakelį sultinio. Tomas pataria skirti laiko ir pasigaminti raviolių daugiau ir juos užšaldyti, taip turėsite puikų pasiirnkimą kitos dienos pietums. Jei turite laiko ir norite dar ryškesnio skonio, išvirtus raviolius galima papildomai patroškinti šiame sultinio padaže.

 

Ravioliai su mėsa

 

Laidoje Tomas pateikė gardžių virtinukų su varške ir pieno - sviesto padažu idėja. Tomas primena, kad šie virtinukai yra vienas seniausių istorinių patiekalų. Virtinukus paruošti nesudėtinga, o yra mėgiami visų šeimos narių. Šefas pataria prieš verdant virtinukus, juos trumpam įdėti į šaldymo kamerą, taip jie bus dar sodresnio skonio. Prieš skanaujant virtinukus, juos labai tinka pabarstyti tarkuotu sūriu ir pagardinti šlakeliu žalumynų aliejaus.

 

Virtinukai su varške ir pieno - sviesto padažu

 

Tomas pateikė sultinio padažo koldūnams, virtinukams ir ne tik receptą. Šiuo padažu labai skanu gardinti ne tik virtinius, bet ir makaronus ar kitus pamėgtus miltinius patiekalus.  Paruošti nėra sudėtinga, o ragauti labai skanu.

 

Sultinio padažas koldūnams, virtinukams ir ne tik

 

Ypatinga laidos viešnia Karolina laidoje ruošė virtinukus su mėsa ir spirgučių padažu. Viduklės koldūnai žinomi ir mėgstami jau 50 metų, tad jie labai skani pietų idėja, kuri tikrai nebus neįvertinta. O gamindami tokius mažiukus, virimui daug laiko tikrai neprireiks, užteks vos kelių minučių. Karolina pataria paruošus tešlą neskubėti iš jos gaminti virtinukų, o leisti jai šiek tiek pabrinkti uždengus rankšluosčiu, tuomet ją iškočioti bus daug lengviau. Kočiojimas taip pat labai svarbus, Karolina pataria tešlą kočioti kuo ploniau, tuomet bus juntamas puikus mėsos skonis, o ne vien tešlos.

 

Virtinukai su mėsa ir spirgučių padažu

 

Karolina parodė, kaip pagaminti tobulo skonio tradicinius Viduklės koldūnus su varške. Viduklės koldūnų atsiradimo istorija labai aiški - moteris, kurį laiką gyvenusi Sibire, parsivėžė koldūnų receptą, jį patobulino, pakoregavo ir užpatentavo, kaip Viduklės koldūnus. Sakoma, kad kartą paragavęs šių tradicinių Viduklės koldūnų, jų puikaus skonio niekada neužmiršti. Karolina siūlo juos pasigaminti namuose visiškai nesudėtingai ir labai skaniai. Labai svarbu tešlą gerai išminkyti, nedidelį kiekį minkyti reikia penkias arba dešimt minučių, tešla turi būti tolygi, minkšta ir visiškai nebelipti prie rankų.

REKLAMA

 

Viduklės koldūnai su varške

 

Laidos viešnia patarė, kaip paruošti itin skanų spirgučių padažą koldūnams. Tik trys ingredientai, paruošti taip paprasta, o skanauti labai gardu.

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital