Velykinis tortas

AUTORIUS:
Rima
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Velykinis tortas
Velykinis tortas
Velykinis tortas
Velykinis tortas
Velykinis tortas
Velykinis tortas
Velykinis tortas
Velykinis tortas
Autorius apie receptą: Gaivus, nesaldus tortas perteptas grietinėlės kremu, biskvitas sulaistytas beržų sula ir dengtas karameliniu glaistu. Gaivus, nesaldus tortas perteptas grietinėlės kremu, biskvitas sulaistytas beržų sula ir dengtas karameliniu glaistu. Rima
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
šiek tiek sviesto (formai patepti)
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
160 gramų cukraus pudros
150 gramų kvietinių miltų
100 gramų krakmolo
6 šaukštai vandens
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Sulaistymui:
pagal poreikį beržų sulos
Kremui:
400 mililitrų grietinėlės
100 gramų juodojo šokolado (tarkuoto)
100 gramų cukraus
2 šaukšteliai želatinos
Pertepimui:
250 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
50 gramų ghee sviesto
50 mililitrų pieno
Papuošimui:
1 vienetas apelsinų (sulčių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui atskiriame kiaušinių trynius ir baltymus. Kiaušinių baltymus išplakame su 80 g cukraus pudros, trynius išplakame su 80 g cukraus pudros ir vandeniu. Viską permaišome.
2.
Miltus, kepimo miltelius ir krakmolą sijojame per sietelį į kiaušinių masę.
3.
Kepimo formą tepame trupučiu sviesto, pilame tešlą.
4.
Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Jeigu kepimo forma plati ir žema, užteks ir 20 min.
5.
Iškeptą biskvitą laikome parą pridengtą audeklu, vėliau daliname į kelias dalis.
6.
Kremui želatiną užpilame 100 ml vandens, brinkiname 15 min. Vėliau ją pašildome garų vonelėje, kol ištirps (neužvirinti!), paliekame šiek tiek atvėsti. 1 šaukštą tirpintos želatinos paliekame apelsino sultimis sutirštinti.
7.
Grietinėlę išplakame su cukrumi. Plakant, supilame į ją atvėsusią želatiną. Įmaišome tarkuotą šokoladą.
8.
Karamelizuotą kondensuotą pieną, sviestą ir pieną šildome, maišant ant labai lėtos kaitros, kol ištirpsta iki vientisos masės.
9.
Biskvitą laistome sula, tepame sluoksnį šiltos karamelės, dedame grietinėlės kremo, tolygiai paskirstome. Taip sluoksniuojame, kol viską sunaudojame.
10.
Puošiame grietinėlės kremu ir apelsinų sultimis sumaišytomis su šaukštu šiltos želatinos.
AUTORIUS: Rima
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital