Velykinė varškės "Paska"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Varškės paska pascha
Varškės paska pascha
Varškės paska pascha
Autorius apie receptą: Jums skiriu Velykinį desertą Paską. Labai senai jau norėjau jį paruošti Velykoms, bet vis kažkaip užsiciklinusi buvau kepti Napoleoną. Šiemet dėl tam tikrų priežasčių Jums skiriu Velykinį desertą Paską. Labai senai jau norėjau jį paruošti Velykoms, bet vis kažkaip užsiciklinusi buvau kepti Napoleoną. Šiemet dėl tam tikrų priežasčių teko jo atsisakyti, tad atėjo eilė ilgai lauktai Paskai. Buvau nustebinta dviejų dalykų. Greito, labai lengvo paruošimo ir skonio. Skonio iš vaikystės! Pasirodo vaikystėje aš jį esu valgiusi. Labai jį mėgau, bet kadangi buvau maža, niekaip nesuprasdavau, kodėl jo nėra kada panori. Mano mama jį iš kažkur pirkdavo. Bet kadangi Velykos būdavo tik kartą metuose, tai ir pirkdavo tik prieš jas. Vėliau Paska kažkur dingo. Ilgam... Labai jos skonio pasilgdavau. Ir kiek esu valgiusi "varškės tortukų", nė vienas nebuvo tas... (...daugiau) Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų varškės
250 mililitrų grietinėlės (kai kuriuose receptuose minima grietinė, bet aš gaminau su grietinėle)
125 gramai cukraus
100 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių trynių
50 gramų razinų (galite naudoti kitus džiovintus vaisius)
50 gramų migdolų (arba lazdyno riešutų, be odelių, smulkintų ir pakepintų)
2 šaukšteliai citrinos žievelės
šiek tiek vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Razinas užpylus verdančiu vandeniu pabrinkinkite (arba galima užpilti romu ir kiek ilgėliau palaikyti).
2.
Sviestą išsukite su cukrumi, po to sudėkite kiaušinių trynius ir gerai vėl išsukite. Po to suberkite varškę ir išsukite iki purios vientisos masės, kad nebūtų jaučiami varškės gumulėliai. Supilkite grietinėlę ir kitus birius produktus. Viską gerai išmaišykite.
3.
Naują 13- 14 cm. skersmens vazoną! (skirtą augalams sodinti) išklokite dviguba ar triguba marle. Supilkite masę ir užlanksčius kraštus paslėkite. Vazoną įstatykite į dubenį, kad būtų kur nubėgti atsiradusiam skysčiui. Paslėgę laikyti vėsiai. Po paros išverskite Paską į serviravimo indą.
4.
Paprastai Paska puošiama džiovintais vaisiais. Ypač vertinamas tas atspaudas atsiradęs nuo marlės. Tad, ji dažniausiai taip ir pateikiama- natūraliai. Aš manau, kad prie jos gražiai atrodytų ir keli duplainiai. Tuo labiau, kad jie tiktų ir savo skoniu.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Egle
2018-03-14 08:46
Gaminau pernai, labai patiko, tik vietoje grietinėlės dėjau grietinę ir nedėjau kiaušinių trynių, nes ir vaikutis valgyti turėjo. Dėl trynių buvo kiek baltesnė negu nuotraukoje, bet tikrai skani ir sventiska :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis