1.
Tešlai šiltame piene ištirpinkite mieles ir šaukštelį cukraus, įberkite šaukštą miltų, viską gerai išmaišykite ir palikite 15 minučių, kad ant paviršiaus susidarytų putos.
2.
Paplakite trynius su cukrumi iki šviesaus tiršto kremo, supilkite į pieno ir mielių tirpalą, suberkite miltus, druską, apelsino žievelę, suberkite cukatus, išmirkytus apelsinų sultyse, kartu su visom sultim ir pradėkite minkyti, palaipsniui supilkite rožių vandenį, o po to ištirpintą sviestą. Minkykite tol, kol tešla nelips prie dubens.
3.
Suformuokite rutulį, sudėkite į dubenį, užtraukite dubenį plėvele ir palikite augti gana šiltoje vietoje (~26-28 °C – tai gali būti išjungta ir uždaryta orkaitė) maždaug 80-90 min.
4.
Kepimo formas patepkite minkštu sviestu ir pabarstykite cukrumi.
5.
Pakilusią tešlą ištempkite į stačiakampį, sulankstykite kaip voką ir vėl suformuokite rutulį. Uždenkite jį dubeniu ir palikite 15 min. Po to padalinkite tešlą į 2 dalis, suformuokite rutulius, per vidurį padarykite po skylę ir užmaukite tešlos žiedus ant formos „vamzdžio“. Palikite kilti dar 1-1,5 val. – viskas priklauso nuo aplinkos temperatūros.
6.
Kepti ~45 minutes 170° C. Iškepusias bobas išimkite iš orkaitės, 3-5 minutes palaikykite formose ir išimkite. Palikite ant grotelių.
7.
Atvėsusias bobas paglaistykite avietiniu glajumi. Glajui būtinai reikia persijoti miltelinį cukrų ir liofilizuotas avietes. Sumaišykite cukrų su išspaustos citrinos sultimis, o avietes su vandeniu. Dėkite aviečių tiek, kokios spalvos norėtumėte matyti glajų, iš karto labai nedaug, kad pamatytumėte spalvos intensyvumą, o po to, jei reikia, papildykite. Išmaišytą glajų pašildykite iki 38-39° C ir šiltu glajumi paglaistykite bobas.