Vegetariški mėsainiai su saldžiųjų bulvių paplotėliais ir avokadais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Vegetariški mėsainiai su saldžiųjų bulvių paplotėliais ir avokadais
Vegetariški mėsainiai su saldžiųjų bulvių paplotėliais ir avokadais
Vegetariški mėsainiai su saldžiųjų bulvių paplotėliais ir avokadais
Autorius apie receptą: Šių vegetariškų mėsainių paplotėliai primena populiariuosius falafelius – ruošiami iš avinžirnių, jie yra panašios rupios tekstūros, tačiau papildomo minkštumo Šių vegetariškų mėsainių paplotėliai primena populiariuosius falafelius – ruošiami iš avinžirnių, jie yra panašios rupios tekstūros, tačiau papildomo minkštumo jiems suteikia saldžiosios bulvės. Gausiai pagardinkite juos prieskoniais, pomidorų pasta, šviežiomis petražolėmis – paplotėliai maloniai nustebins turtingu skoniu ir aromatu. Kad mėsainis būtų sultingas ir subalansuotų tekstūrų, pagardinkite jį trintais avokadais, gaiviomis sultenėmis, puikiai sunokusio pomidoro riekele ir plonomis raudonojo svogūno riekelėmis. Skaniausia mėsainį bus patiekti su minkštomis, puriomis sviestu kvepiančiomis „Gardėsio“ STREET FOOD brioche bandelėmis. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai mėsainių bandelių (naudojome „Gardėsio“ STREET FOOD brioche)
1 vienetas pomidorų
100 gramų sultenių
4 šaukštai pomidorų pastos
Įdarui:
400 gramų saldžiųjų bulvių (apytikriai)
250 gramų konservuotų avinžirnių
1 vienetas svogūnų
30 gramų panko džiūvėsėlių
1 pundelis petražolių
2 skiltelės česnako
2 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio kumino
1 žiupsnelis maltų kajeno pipirų
Padažui:
1 vienetas avokadų (didelio, gerai sunokusio)
0.5 vieneto žaliųjų citrinų
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Paruoškite paplotėlius. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC laipsnių temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo formą.
2.
Saldžiąją bulvę nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Suberkite vienu sluoksniu į kepimo formą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol suminkštės.
3.
Konservuotus avinžirnius suberkite į sietelį, nusunkite ir nusausinkite.
4.
Visus paplotėliams skirtus produktus, įskaitant keptas saldžiąsias bulves, sudėkite į maisto smulkintuvą. Trinkite, kol gausite rupią ir lipnią masę.
5.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
6.
Paruoštą saldžiųjų bulvių ir avinžirnių masę padalinkite į 4 dalis ir tarp drėgnų delnų formuokite nestorus paplotėlius, dydžio sulig turimomis mėsainių bandelėmis.
7.
Išdėliokite ant kepimo popieriaus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, tuomet atsargiai mentele apverskite ir kepkite dar 15-20 minučių.
8.
Padažui šakute sutrinkite gerai sunokusį avokadą. Sumaišykite su išspaustomis citrinos sultimis, druska ir pipirais.
9.
Surinkite mėsainius. Mėsainių bandeles kelias minutes pašildykite orkaitėje ar sausoje keptuvėje.
10.
Apatinę bandelės pusę aptepkite trintais avokadais, ant jų dėkite saldžiųjų bulvių paplotėlį. Paplotėlį aptepkite šaukštu pomidorų pastos, dėkite ant jo saują sultenių, riekelę pomidoro. Apiberkite raudonaisiais svogūnais. Antrosios bandelės vidinę pusę aptepkite pomidorų pasta ir užvožkite ant viršaus.
11.
Patiekite nedelsiant.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital