1.
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus (vėjelio funkcija viršus-apačia).
2.
Keksiukų kepimo skardą išklojame keksiukų kepimo popierėliais.
3.
Bananus sutriname šakute. 240 g turi būti trintos masės svoris be žievės.
4.
Šaukštą obuolių acto pilame į augalinį migdolų pieną, išmaišome ir leidžiame pastovėti 5 min.
5.
Į augalinio pieno mišinį pilame aliejų ir vanilės ekstraktą.
6.
Į indą su trintais bananais beriame cukrų, pilame augalinio pieno mišinį ir viską gerai išmaišome.
7.
Kitame inde sumaišome abiejų rūšių miltus, cinamoną, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druską.
8.
Sausus ingredientus beriame į bananų ir pieno masę ir viską sumaišome kartu. Per daug nepermaišykite, tik kol visi ingredientai bus sumaišyti kartu. (Jeigu tešlą permaišai, kepinys būna kietesnis ir ne toks purus)
9.
Užpildome keksiukų formeles iki viršaus ir pabarstome avižomis.
10.
Kepame 5 minutes 200 laipsnių temperatūroje, paskui sumažiname temperatūrą (neatidarius orkaitės ir neišėmus keksiukų) iki 185 laipsnių Celsijaus ir kepame dar 15–20 min.
11.
Patikrinkite, ar keksiukai iškepę, įsmeigdami medinį krapštuką – jeigu ištraukus nėra aplipęs tešla, reiškia jau visiškai iškepė.
12.
Prieš ragaujant leiskite šiek tiek atvėsti.