Varškės ir aguonų pyragas

AUTORIUS:
Loreta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Varškės ir aguonų pyragas
Varškės ir aguonų pyragas
Varškės ir aguonų pyragas
Varškės ir aguonų pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
70 g margarino VILNIUS kepiniams
70 g grietinės
1 kiaušinis
2 šaukštai cukraus
1 valgomasis šaukštas kakavos
0,5 šaukštelio sodos, gesintos su actu
miltų (kiek prireiks)
Varškės sluoksniui:
1 kg varškės
6 kiaušiniai
1,5 puodelio cukraus
50 g margarino VILNIUS kepiniams
2 šaukštai krakmolo
1 citrina
Aguonų sluoksniui:
1 puodelis aguonų
2 šaukštai cukraus
Glazūrai:
100 g šokolado
3 šaukštai pieno
30 g margarino VILNIUS kepiniams
PARUOŠIMO BŪDAS:
Margariną išlydome ir išsukame su grietine ir kiaušiniu. Įmaišome cukrų, kakavą, sodą. Į tešlą įmaišome miltų. Tešla neturi būti skysta, o vidutinio kietumo. Tešla išklojame kepimo formos dugną. Tešlą paspauskite. Ant tešlos pilsime aguonų ir varškės sluoksnį. Varškę išplakame su cukrumi, margarinu, krakmolu ir citrinos sultimis. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius išplakame ir sumaišome su varškės mase, o baltymus išplakame atskirai iki putų ir  taip pat įmaišome į varškės masę. Aguonas pamerkiame vandenyje ir palaikome bent 1 valandą. Geriausia užmerktas aguonas palikti per naktį. Aguonas išmaišome su cukrumi. Ant tešlos pirmiausiai supilame dalį varškės masės, po to aguonų sluoksnį ir vėl varškės. Kepame pyragą iki 200 C orkaitėje apie 1,5 valandos. Pyrago viršui aptepti pasigaminame glazūrą. Tepsime, kai pyragas iškeps ir šiek tiek pravės. Ištirpiname margariną ir šokoladą, įmaišome pieną. Šia mase ir tepsime pyrago viršų. Skanaus!
AUTORIUS: Loreta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital