Varškės apkepas su bananais ir bolivinės balandos sėklomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Varškės apkepas su bananais ir bolivinės balandos sėklomis
Varškės apkepas su bananais ir bolivinės balandos sėklomis
Varškės apkepas su bananais ir bolivinės balandos sėklomis
Varškės apkepas su bananais ir bolivinės balandos sėklomis
Varškės apkepas su bananais ir bolivinės balandos sėklomis
Varškės apkepas su bananais ir bolivinės balandos sėklomis
Varškės apkepas su bananais ir bolivinės balandos sėklomis
Varškės apkepas su bananais ir bolivinės balandos sėklomis
Varškės apkepas su bananais ir bolivinės balandos sėklomis
Varškės apkepas su bananais ir bolivinės balandos sėklomis
Varškės apkepas su bananais ir bolivinės balandos sėklomis
Varškės apkepas su bananais ir bolivinės balandos sėklomis
Varškės apkepas su bananais ir bolivinės balandos sėklomis
Autorius apie receptą: Jei manų kruptas pakeistite bolivinėmis balandomis, o dalį cukraus – saldžiais gerai sunokusiais bananais, iškepsite šiek tiek sveikuoliškesnę tradicinio varškės apkepo Jei manų kruptas pakeistite bolivinėmis balandomis, o dalį cukraus – saldžiais gerai sunokusiais bananais, iškepsite šiek tiek sveikuoliškesnę tradicinio varškės apkepo versiją. Apkepas iškeps minkštas, šiek tiek tvirtesnės tekstūros ir ne toks švelnus kaip klasikinis varškės apkepas, bet toks labai gardus ir sultingas! Kepkite jį nuostabiems savaitgalio pusryčiams ar vakarienei ir patiekite su mėgstamais pagardais: graikišku jogurtu, klevų sirupu, uogomis ar uogiene. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
600 gramų varškės
4 vienetai kiaušinių (didelių)
125 gramai graikiško jogurto
1 vienetas bananų
65 gramai bolivinių balandų
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas vanilės pastos
1 žiupsnis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bolivinės balandos sėklas perplaukite po tekančiu vandeniu, suberkite į puodą, pagardinkite druska ir užpilkite triskart didesniu tūriu vandens. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol vanduo užvirs, tuomet uždenkite puodą dangčiu, ugnį sumažinkite iki silpnos ir virkite apie 10 minučių, kol sėklos sugers visa vandenį ir suminkštės. Nukaiskite ir palikite atvėsti.
2.
Bananą sutrinkite šakute.
3.
Į didelį plakimo dubenį sudėkite varškę, trintą bananą, graikišką jogurtą, cukrų, vanilės pastą, atvėsusias virtas bolivinės balandos sėklas ir kruopščiai atskirtus kiaušinių trynius.
4.
Elektriniu plaktuvu gerai išsukite, kol visi produktai susimaišys.
5.
Atskirame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinių baltymus iki purių, standžių putų. Patikrinkite, ar kiaušinių baltymai išplakti tinkamai – apvertus dubenį, baltymai turi likti jame, neiškristi.
6.
Išplaktus kiaušinių baltymus per kelis kartus lengvais judesiais įmaišykite į varškės masę.
7.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
8.
Paruoštą masę supilkite į kepimo indą (apie 20x24 cm dydžio). Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių, kol apkepas gražiai iškils, apskrus ir bus iškepęs.
9.
Dešimt minučių atvėsinkite kepimo inde (apkepas šiek tiek subliukš – nieko tokio), tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite. Galite pagardinti milteliniu cukrumi, uogomis, klevų sirupu ar kitais mėgstamais priedais.
Patarimai:
Apkepo pasaldinimui galite naudoti vien bananus, cukrus nėra būtinas. Kuo labiau sunokę bananai – tuo saldesni jie yra.
Jei mėgstate, į varškės masę galite įmaišyti žiupsnį malto cinamono.
Bolivinės balandos sėklas galite išvirti anksčiau, pavyzdžiui, iš vakaro. Tai leis apkepą pagaminti dar greičiau.
Kiaušinių baltymus būtinai išplakite atskirai nuo trynių. Prieš kepant, lengvais judesiais juos įmaišykite į varškės masę. Plakti baltymai apkepui suteiks minkštumo, lengvumo.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital