Autorius apie receptą:
Tobulas. Minkštas ir purus it debesėlis, bet tuo pačiu ir labai drėgnas. Be jokių miltų, manų ir kitų dalykų, kurie nėra būtini. Tiesiog varškė, kiaušiniai, šiek tiek
Tobulas. Minkštas ir purus it debesėlis, bet tuo pačiu ir labai drėgnas. Be jokių miltų, manų ir kitų dalykų, kurie nėra būtini. Tiesiog varškė, kiaušiniai, šiek tiek cukraus ir vualia...Recepto idėja IG profilis „Neringa Zeleniūtė“.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
600 gramų
varškės
6 vienetai
kiaušinių
100 gramų
cukraus
1 šaukštelis
druskos
šiek tiek
sviesto
(formai patepti)
Pabarstymui:
šiek tiek
cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Varškę kartu su cukrumi ir druska sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės, kad neliktų varškės gumuliukų.
2.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymo. Trynius įmaišome į varškės masę. Baltymus išplakame iki standžių putų. Atsargiai šaukštu įmaišome į varškės masę.
3.
Kepimo indą gausiai patepame sviestu. Supilame varškės masę.
4.
Kepame įkaitintoje iki 180 C laipsnių orkaitėje 30 – 40 min.
5.
Apkepą pabarstome cukraus pudra ir valgome su šviežiomis uogomis.