Viename dubenyje persijokite kartu cukrų ir druską.
Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinių baltymus, vanilę ir citrinos sultis ir išplakite iki baltymai ims standėti ir formuoti tokias lengvas viršūnėles.
Tad nuolat mikseriu plakdami į kiaušinių baltumus labai pamažu dėkite cukraus mišinį, po daugmaž šaukštą cukraus vienu kartu. Plakite iki viskas labai gerai susimaišys ir baltymai, pakėlus juos mikserio antgaliais, liks standžiomis viršūnėmis.
Dideliu šaukštu dėkite gautą tešlą ant kepimo popieriumi iškolotos skardos ir suformuokite negilius dubenėlius.
Kepkite 110C temperatūros orkaitėje apie 60-90 minučių (kepimo laikas priklausys nuo moengų dydžio). Morengas bus iškepęs, kai fo viršus jau standus, o vidus gana sausas, bet dar truputį tąsus. Iškepę morengai paprastai lengvai nusiima nuo kepimo popieriaus. Tad jeigu morengą nuo jo nuimti sunku, dar truputį pakepkite.
Išjunkite orkaitę, šiek tiek praverkite jos dureles ir leiskite morengams pamažu atvėsti orkaitėje.
Į gautus morenginius sausainius įdėkite standžiai išplaktos grietinėlės ir papuoškite braškių gabaliukais.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)