Užkandinis tortas su lašiša, agurkais ir kreminiu sūriu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Užkandinis tortas su lašiša, agurkais ir kreminiu sūriu
Užkandinis tortas su lašiša, agurkais ir kreminiu sūriu
Užkandinis tortas su lašiša, agurkais ir kreminiu sūriu
Autorius apie receptą: Šis gardus tortas tinkamas tiek pusryčiams, tiek pietums, tiek vakarienei. Šis gardus tortas tinkamas tiek pusryčiams, tiek pietums, tiek vakarienei. Mėgėja kepėja
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
300 gramų miltų (naudojau viso grūdo)
100 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
60 gramų pieno
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis sausų mielių
5 gramai cukraus
2 gramai druskos
Sulaistymui:
50 gramų vandens
šiek tiek citrinų sulčių
Kremui:
300 gramų kreminio sūrio (arba pertrintos varškės)
200 gramų graikiško jogurto
100 gramų majonezo
3 vienetai kiaušinių baltymų (pasterizuotų, arba 200 gramų plakamos grietinėlės)
3 šaukšteliai želatinos
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį petražolių
Įdarui:
4 vienetai agurkų (be minkštimo)
160 gramų sūdytos lašišos
150 gramų marinuotų pievagrybių
šiek tiek svogūnų laiškų
šiek tiek krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Trapiai tešlai į elektrinį smulkintuvą sudėkite miltus ir sviestą, pamalkite, kol pasidarys trupiniai. Tada įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, suberkite cukrų, druską, mieles ir kepimo miltelius ir dar šiek tiek pamalkite. Viską išverskite į dubenį ir keliais judesiais suspauskite į gumulą. Uždenkite plėvele ir dėkite į šaldytuvą 20 minučių.
2.
Jei neturite smulkintuvo - į dubenį dėkite visus birius produktus, pamaišykite, tada arba tarka įtarkuokite šaltą sviestą, ar peiliu nedideliais gabaliukaus supjaustykite ir pirštų galais pertrinkite kartu su miltais. Atskirame indelyje sumaišykite šlapius produktus ir supilkite į paruoštus trupinius, trumpai pirštais permaišykite. Toliau vėl suimkite į gumulą, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių.
3.
Padalinkite tešlą į 4 dalis, iškočiokite 20 centimetrų skersmens papločius. Du padėkite atgal į šaldytuvą, o kitus 2 palikite kambario temperatūroje, kad pakiltų. Kepkite lakštus apie 12 minučių 180 C laipsnių orkaitėje. Turėsite du trapius lakštus ir du minkštus, purius. Juos kočiojant, galite pabarstyti saulėgrąžomis, sezamo sėklomis ar mėgstamais riešutais. Sutepant tortą storesnius lakštus sulaistykite vandeniu su citrina.
4.
Želatiną ištirpinkite šaukšte vandens ir sumaišykite su jogurtu. Sudėkite sūrį, majonezą ir gerai išplakite. Galiausiai įmaišykite arba išplaktus iki standumo baltymus, arba iki lengvų putų išplaktą grietinėlę. Po trečdalį kremo sumaišykite su paruoštais įdarais: 1 – agurkais, 2 – lašiša, 3 – pievagrybiais.
5.
Sluoksniuokite tortą apjuosus torto formos lanku. Dėkite vieną lakštą, įdaro, tada kitą sluoksnį, kitą įdarą, kol sudėsite visus. Paruoštą tortą palikite šaldytuve parai, arba bent kol sustings.
6.
Aš tortą aptepiau varškės-baltymų kermu, bet puošti galite pagal savo fantaziją.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital