Užkandiniai želė kiaušiniai

AUTORIUS:
Elena
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Želė kiaušiniai su daržovėmis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Puošnus ir labai skanus užkandis - šaltiena kitaip! Papasakosiu, kaip ruošti kiaušinių lukštuose, bet, jei norite paprasčiau, galima taip daryti ir kitokiose formelės, net Puošnus ir labai skanus užkandis - šaltiena kitaip! Papasakosiu, kaip ruošti kiaušinių lukštuose, bet, jei norite paprasčiau, galima taip daryti ir kitokiose formelės, net keksiukų! (...daugiau) Elena
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
10 vienetų kiaušinių
1 vienetas morkų
1 vienetas vištienos ketvirčių (didesnio, su kaulais ir oda)
1 sauja žaliųjų žirnelių (konservuotų ar atitirpintų)
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai želatinos (su kaupeliu)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis druskos
1 vienetas lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia reikia išvirti sultinį - ketvirtį nuplauti, dėti į puodą. Vandens pilti, kad ketvirtį tik apsemtų, reikės apie 1 litro. Dėti lauro lapą, pasūdyti, pagardinti pipirais. Dėti visą morką ir nuluptą svogūną. Uždengti dangčiu, sumažinti kaitrą, kad vos virsnotų ir virti apie 40 minučių.
2.
Kai sultinys išvirs, išimti vištieną ir morką, atidėti. Sultinį perkošti ir palikti atvėsti.
3.
Kol verda pagrindas šaltienai, paruošti kiaušinius. Kiekvieno kiaušinio viršūnėlėje šaukšteliu pradaužti nedidelę skylutę, nuimti šiek tiek lukšto, kad būtų maždaug 2 cm skersmens skylutė. Lukšto turinį išpilti į dubenėlį (neišmeskite, iš jų galite iškepti pyragą ar kiaušinienę).
4.
Lukštus labai kruopščiai išplauti - galima pamerkti į šilto (maždaug kūno temperatūros) vandens ir sodos mišinį 20 minučių, vėliau kruopščiai perplauti tekančiu vandeniu.
5.
Vištieną nuimti nuo kaulų ir supjaustyti kubeliais, taip pat supjaustyti morką. Vištieną, morkas, žirnelius atsargiai sudėti į kiaušinių lukštus.
6.
Į atvėsusį sultinį berti želatiną. Palikti 15 minučių išbrinkti. Tuomet kaitinti ant labai mažos kaitros (jokiu būdu neužvirinti!), kol želatina ištirps.
7.
Atsargiai, šaukštu, į lukštus pilti sultinį, kol užpildysite kiaušinių lukštus. Lukštus, kad stabiliai stovėtų, galima dėti atgal į kiaušinių dėžutes.
8.
Palikti atvėsti, o tuomet palikti atvėsti kambario temperatūroje. Kai atvės, dėti pernakt į šaldytuvą.
9.
Patiekiant lukštus nulupti ir išdėlioti žalumynų pataluose.
Patarimai:
Galima ruošti ir su tradicine šaltiena, tik jai taip pat papildomai reikėtų želatinos, kad kiaušiniai būtų tvirtos formos, tirpinti kaip ir šiame recepte.
Taip pat galima ruošti ir su kitokiu naminiu sultiniu.
AUTORIUS: Elena
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital