Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
~ 1,5 kg miltų
3 kiaušiniai
250 g grietinės
250 g sviesto
0,5 l uogienės
2 šaukštai cukraus
arbatinis šaukštelis sodos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sodą suberti į grietinę, kiaušinius suplakti su cukrumi, bei grietine, supilti garuose tirpintą sviestą ir išmaišyti. Supilti maždaug 1 kg miltų ir minkyti rankomis. Jei masė limpa prie rankų - dar reikia miltų. Kai tešla jau nelimpa prie rankų, reikia ją dar paminkyti ir dėti bent valandai į šaldytuvą. Po to tešlą perskirti į 2 dalis. Vieną gabalą tarkuoti į skardą, pateptą taukais, pertepti uogiene ir vėl burokine tarka užtarkuoti tešlos. Skanesnis šis pyragas iškeptas kaimo krosnyje.