Trispalviai blynai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Trispalviai blynai
Trispalviai blynai
Trispalviai blynai
Trispalviai blynai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai kiaušinių (didelių)
150 gramų kvietinių miltų (naudojome „Kauno grūdų“ „Bajoriškus“)
150 mililitrų kefyro
25 mililitrai aliejaus (arba tirpinto sviesto)
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio sodos
1 žiupsnelis druskos
Papildomai:
1 sauja špinatų
1/4 vieneto marinuoti burokėliai (tarkuotų arba žr. patarimus)
1 šaukštelis maltos ciberžolės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dubenyje išplakame kiaušinius, kefyrą, aliejų. Kitame sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą bei druską.
2.
Suberiame į kiaušinių plakinį ir maišome iki vientisos konsistencijos. Tešla turi būti tiršta, klampi kaip riebios grietinės.
3.
Padalijame tešlą į tris dubenėlius (mums gavosi maždaug po 120 g tešlos kiekviename)
4.
Į vieną beriame ciberžolę, išmaišome.Į antrą – špinatus ir sutriname trintuvu. Į trečiąjį dedame burokėlius arba burokėlių sultis. Jeigu naudosite sultis, papildomai įdėkite 1–2 šaukštus miltų tešlai sutirštinti.
5.
Blynus kepame ant vidutinės, kiek mažesnės kaitros, kol gražiai apskrunda. Iš nurodyto kiekio pavyks pagaminti 5–6 kiekvienos spalvos blynus.
6.
Skanaujame su grietine ar sviestu. Taip pat galite tešlą pasaldinti 50 g cukraus, tada turėsite saldžius blynelius.
Patarimai:
Vietoje burokėlių galima naudoti 4 šaukštus burokėlių sulčių, bet tuomet dar reikės kelių šaukštų miltų.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
sriubos
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital