1.
Bulves nuskusti, supjaustyti mažais kubeliais, sudėti į puodą ir užpilti tiek vandens (arba sultinio), kad apsemtų bulves. Užkaisti ir virti 15 - 17 minučių iki bulvės suminkštės.
2.
Kol verda bulvės, svogūną supjaustyti mažais kubeliais, česnaką smulkiai sukapoti, pievagrybius supjaustyti riekelėmis.
3.
Keptuvėje ištirpinti sviestą, apkepti svogūną iki suminkštės. Suberti česnaką ir dar pakepinti pusę minutės. Sudėti pievagrybius ir vis pamaišant kepti ant vidutinės kaitros iki šiek tiek susileis.
4.
Kai bulvės jau išvirusios, į puodą sudėti kepintus pievagrybius (keletą riekelių atsidėti papuošimui), užpilti grietinėlę, įtrupinti mėlyną pelėsinį sūri (jei naudojate).
5.
Viską sutrinti elektriniu trintuvu iki glotnios konsistencijos. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais. Jei per dar atvėso, dar kartą užkaitinti.
•
Sūris su melsvuoju pelėsiu suteikia šiai pievagrybių sriubai subtilaus skonio gilumo, bet jei neturite ar nemėgstate, galite nedėti ar pakesti sauja tarkuoto kietojo sūrio.
•
Pagardinimai. Ši sriuba puiki savaime, bet jei norite įdomiau, patiekdami ja galite pagardinti saujele smulkintos šoninės (prieš tai paskrudintos sausoje keptuvėje, atvėsintos ir sutrupintos), tarkuotu sūriu, čiobreliais ar kaip tik sugalvosite. Šalia labai tiks čiabatos duonelė ar prancūziška bagetė.
•
Prieskoniai. Jei mėgstate, gaminimo pabaigoje į šią pievagrybių sriubą tinka įberti žiupsnelį malto muskato ir/ar kardamono.
•
Veganiškam variantui grietinėlę galite pakeisti kokosų pienu, o sūrį praleisti.