Trijų sūrių pyragas su špinatais

AUTORIUS:
Giedrė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Trijų sūrių pyragas su špinatais
Trijų sūrių pyragas su špinatais
Trijų sūrių pyragas su špinatais
Trijų sūrių pyragas su špinatais
Autorius apie receptą: Sotus, skanus pyragas puikiai tinkantis ant šventinio stalo. Sotus, skanus pyragas puikiai tinkantis ant šventinio stalo. Giedrė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
2 stiklinės kvietinių miltų
150 gramų sviesto (šalto)
1/4 stiklinės vandens (šalto)
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis džiovintos žolelės
Įdarui:
300 gramų špinatų
250 gramų čederio sūrio (tarkuoto)
250 gramų rikotos sūrio
200 gramų fetos sūrio
2 vienetai kiaušinių
100 gramų poro
pagal poreikį petražolių (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai sviestą supjaustyti mažais gabalėliais.
2.
Miltus, druską, cukrų ir žoleles sumaišyti dubenyje. Dėti supjaustyta šaltą sviestą ir minkyti rankomis iki trupinių. Po truputį pilti šaltą vandenį. Ne visą iš karto! Jo gali prireikti šiek tiek mažiau arba daugiau. Minkyti tešlą į vieną gumulą. Įdėti tešlą į maišelį ir į šaldytuvą, palaikyti apie pusvalandį.
3.
Kepimo popieriumi išklotą kepimo formą iškloti tešla (20x30 cm). Padengti ir kraštus. Paspausti delnais ir subadyti šakute. Dėti į šaldytuvą dar pusvalandžiui.
4.
Įdarui supjaustyti porą.
5.
Ant vidutinės ugnies įkaitinti keptuvę su trupučiu aliejaus, sudėti porą, šiek tiek pakepinti. Sudėti špinatus ir maišyti, kol jie praras savo tūrį, suminkštės ir sukris.
6.
Paruoštus špinatus ir porą dėti į kiaurasamtį, gerai juos nugręžti, nusausinti. Pasmulkinti peiliu ir dėti į dubenį.
7.
Susmulkintus špinatus sumaišyti su tarkuotu čederio sūriu, rikota, fetos sūriu, kiaušiniais ir petražolėmis. Paruoštą įdarą sukrėsti ant tešlos.
8.
Pyragą apkloti folija ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min. Paskui nuimti foliją, kepti dar 10-15 min.
9.
Leisti pyragui truputį atvėsti.
AUTORIUS: Giedrė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital