1.
Trešnes kruopšiai nuplauti, nuskabyti ir išimti kauliukus. Nusausinti. Trešnių turi būti 1 kilogramas jau paruoštų virimui.
2.
Į storadugnį puodą berti cukrų, vanilinį cukrų ir maždaug tolygiai jį paskirstyti ant dugno. Užpilti vandeniu ir išmaišyti.
3.
Kaitinti ant nedidelės kaitros, nuolat maišant, kol cukrus ištirps ir sirupas užvirs.
4.
Sudėti trešnes ir kaitinti ant nedidelės ugnies, kol užvirs. Užvirusią iškart išjungti ir palikti atvėsti. Kai į sirupą jau sudėtos trešnės, uogienės geriau nemaišyti.
5.
Dar kartą pakaitinti ant nedidelės ugnies, kol užvirs. Išjungti ir atvėsinti. Taip pakartoti dar kartą, trešnės turi būti užvirintos iš viso tris kartus. Taip verdama uogienė išsaugos gražesnės spalvos, standesnes uogas.
6.
Po trečio užvirinimo uogienę pilstyti į švarius, iškaitintus stiklainius, užsukti naujais, steriliais dangteliais. Stiklainius apversti, kad stovėtų ant dangtelių, uždengti pūkine striuke ar apklotu, kad lėtai vėstų. Palikti kelias valandas ar pernakt, kol visiškai atvės.