Autorius apie receptą:
Kalėdų laukimas bei pasiruošimas šiai šventei, be abejonės, atneša kažkiek jaudulio, apmąstymų ir šilumos į kiekvienus namus. Turbūt sutiksite, kad meudoliai yra
Kalėdų laukimas bei pasiruošimas šiai šventei, be abejonės, atneša kažkiek jaudulio, apmąstymų ir šilumos į kiekvienus namus. Turbūt sutiksite, kad meudoliai yra neatsiejama Advento bei pačių Kalėdų dalis. Namuose pasklainda malonus gvazdikėlių, kardamono bei cinamono kvapas, kuris švenčių laukimo nuotaika užkrečia visus šeimos narius.
(...daugiau)(...mažiau)
Justyna
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų
miltų
100 gramų
medaus
100 gramų
cukraus
1 vienetas
kiaušinių
50 gramų
sviesto
1 šaukštelis
kepimo miltelių
1 šaukštelis
cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Medų, cukrų ir sviestą šildome kartu, kol viskas suskystėja ir išmaišome. Paliekame atvėsti įmušame kiaušinį, išmaišome, beriame persijotus miltus ir kepimo miltelius su cinamonu. Išmaišome.
2.
Tešlą uždengiame ir 2 valandoms dedame į šaldytuvą, bet galima ir pernakt, tuomet ji labai gerai sustingsta, išbrinksta ir būna malonu dirbti.
3.
Gnybti po gabalą tešlos ir kočioti iki 3 - 4 mm storio. Išspausti norimos formos sausainius. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, paliekant tarpelius.
4.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.