Autorius apie receptą:
Labai skaniai kepta višta, ypatinga tuo, kad ji traški iš visų pusių, apskrunda kiekviena jos pusė! Antroje kepimo pusėje dar dedu bulvyčių garnyrui.
Labai skaniai kepta višta, ypatinga tuo, kad ji traški iš visų pusių, apskrunda kiekviena jos pusė! Antroje kepimo pusėje dar dedu bulvyčių garnyrui.
Veronika
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas
vištos
(apie 2.5 kg)
6 skiltelės
česnako
1 šaukštelis
druskos
1 šaukštelis
maltų juodųjų pipirų
3 šaukštai
grietinės
1 šaukštelis
garstyčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vištą nupešioti, jei yra plunksnų likučių, nuplauti, nusausinti.
2.
Vištą įtrinti smulkintu česnaku, druska, pipirais ir garstyčiomis. Palikti marinuotis per naktį.
3.
Ant švaraus stiklinio butelio užmauti vištą (taip, kad butelis stabiliai stovėtų ir nevirstų ant šono, į butelį, maždaug iki pusės galima įpilti vandens, taip ir stabiliau stovės, ir vištiena iškeps minkštesnė), aš naudoju butelį nuo alaus. Aptepti grietine.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 90 minučių. Jeigu kepsite didesnio svorio vištą, ją reikėtų kepti ilgiau (kepant vis patikrinkite, ar praprjovus iš mėsos jau bėga skaidrios sultys bei stebėkite pagal odelės apskrudimo lygį). Likus maždaug 30 - 40 minučių iki kepimo pabaigos, galima šalia dėti bulvių, morkų garnyrui.
5.
Iškepus leiskite vištai 10-15 minučių pastovėti, jog tolygiai pasiskirstytų sultys mėsos viduje, o tada skanaukite!