Traški kiniška vištiena su saldžiai aštriu padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Traški kiniška vištiena su saldžiai aštriu padažu
Autorius apie receptą: Jei pagalvojus apie žodžius GUA BAO burnoje kaupiasi seilės, tai šis receptas skirtas jums. Rezultatas labai panašus - traški plutelė ir saldžiai aitrus padažas. Garnyrui Jei pagalvojus apie žodžius GUA BAO burnoje kaupiasi seilės, tai šis receptas skirtas jums. Rezultatas labai panašus - traški plutelė ir saldžiai aitrus padažas. Garnyrui puikiai tiks ryžiai, o tobulam skonių deriniui nepatingėkite pasigaminti kiniškų agurkų - morkų salotų ir pasiruoškite skonio sprogimui! Receptas sukurtas bendradarbiaujant su maisto blogu „Ant medinės lentelės“. (...daugiau) Kristina, Ant medinės lentelės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 litras aliejaus
400 gramų vištienos filė
100 mililitrų kvietinių miltų
100 mililitrų vandens
50 mililitrų kukurūzų krakmolo
5 šaukštai čili padažo (naudojome "Santa Maria" Sweet Chili Original)
1 vienetas kiaušinių baltymų
1 šaukštas sezamų aliejaus
1 šaukštas aliejaus
0.5 šaukšto druskos
1 šaukštelis ryžių acto
pagal poreikį sezamo sėklų
pagal poreikį ryžių (virtų)
Salotoms:
3 vienetai agurkų
1 vienetas morkų
2 skiltelės česnako
2 šaukštai sojos (naudojome "Santa Maria")
1 šaukštas ryžių acto
1 šaukštas sezamų aliejaus
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pirmiausia ruošiame salotas. Morkas ir agurkus sutarkuojame stambia burokine tarka, rankomis nuspaudžiame agurkų skystį. Tarkuotas daržoves sumaišome su trintu česnaku ir kitais padažo ingredientais. Kuo ilgiau salotos stovi – tuo skanesnės tampa, tik kartas nuo karto jas pamaišykite.
2.
Vištieną supjaustome kubeliais.
3.
Indelyje iki vientisos masės sumaišome: kiaušinio baltymą, miltus, krakmolą, vandenį, 1 v.š. aliejaus ir druską.
4.
Vištienos gabalėlius dedame į paruoštą tešlą, išmaišome.
5.
Puode storu dugnu įkaitiname aliejų. Aliejaus reikia tiek, kad vištiena pilnai į jį panertų. Mes sunaudojome apie 1 l aliejaus.
6.
Kai aliejus įkaitęs, į jį žnyplėmis dedame po 1 vištienos gabalėlį. Kepiname dalimis taip, kad vištienai puode būtų pakankamai daug vietos. Kepame apie 8 minutes, kol vištiena gražiai apskrunda.
7.
Iškepusią vištieną dedame ant popierinių rankšluosčių, kad į juos susigertų riebalų perteklius.
8.
Kai visa vištiena iškepta ir nusausinta, keptuvėje įkaitiname skrudintų sezamų aliejų, įtarkuojame česnaką ir kepiname minutę. Suberiame vištieną, supilame ryžių actą ir Sweet Chili padažą.
9.
Patiekiame su virtais ryžiais, kiniškomis salotomis ir pabarsčius sezamo sėklomis.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Kamile
2023-05-02 13:04
Galima kukurūzų krakmola pakeisti bulvių? ATSAKYTI
Martyna
2022-03-09 23:22
Labai skanu!! Bet aš dar į saldžiarūgštį padažą dėjau medaus ir rudojo cukraus pagal skonį, tuomet išvis pasaka!❤️ ATSAKYTI
Uoga
2021-10-15 15:38
Kaip miltus mililitrais pamatuot ATSAKYTI
Greta
2021-10-15 15:50
Patogiausia - 200 ml stikline :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital