Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis

AUTORIUS:
Viktoras
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis
Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis
Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis
Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis
Autorius apie receptą: Lengva ir labai skani alternatyva šašlykams per Velykas sodyboje. „Švogerių rollai“ atsirado tada, kai esančioje toli nuo miesto šurmulio kaimo sodyboje susitiko du Lengva ir labai skani alternatyva šašlykams per Velykas sodyboje. „Švogerių rollai“ atsirado tada, kai esančioje toli nuo miesto šurmulio kaimo sodyboje susitiko du švogeriai. Kamuojami alkio, bet nenorėdami darytis banalių šašlykų, jie sudėjo ant stalo tai, ką spėjo pavogti iš po žmonų rankų virtuvėse. Kadangi apart daržovių ir paprastų prieskonių vienas iš jų paėmė nežinia kam ne per seniausiai nupirktų tortilijų, buvo nutarta įsukti į juos iškeptą mėsą. Paprastas, sugalvotas čia pat ir greitai gaminamas patiekalas papuošė pietų stalą ir labai pradžiugino šeimos narius, kuriems, pasirodo, irgi įgriso šašlykai. Nuo to laiko suktinukai visada gaminami per Velykas, per kurias dažniausia atidarome grilliaus sezoną. (...daugiau) Viktoras
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
800 gramų mažosios vištienos filė
10 vienetų tortilijų
2 pundeliai salotų
6 vienetai agurkų (šviežių arba raugintų)
50 gramų garstyčių (aštrių)
50 gramų pomidorų padažo
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio česnako miltelių
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vidinę filę nuplauname, nupjauname visas plėveles ir supjaustome 3-4 cm storio juostelėmis, sudedame į dubenėlį. Įtriname mėsą druska, pipirais, smulkintų ir džiovintu česnaku bei rūkytos paprikos milteliais ir gerai išmaišome. Kiek luktelėjus, file gabaliukus apipilame alyvuogių aliejumi ir vėl gerai išmaišome. Mėsą marinuojama ne daugiau kaip 30 min. iki kepimo.
2.
Agurkus supjaustome 0,5-1 cm storio juostelėmis.
3.
Apvalius tortilijas perpjauname pusiau. Pusė kiekvienos tortilijos tepame pomidorų padažu ir dedame ant jos po salotos lapą.
4.
File gabaliukus sudedame ant grotelių ir kepame iš abiejų pusių ant gerai įkaitintos kepsninės tol, kol mėsa lengvai apskrus, o viduje bus minkšta (patikrinimui galima prapjauti vieną-kitą gabaliuką).
5.
Po 1-2 gabaliukus iškepusios mėsos dedame ant paruoštų tortilijos puselių su salotomis, sudedame agurkus, užtepame garstyčiomis ir susukame suktinuką. Suktinukus galime papildomai užtvirtinti mediniais dantų krapštukais.
6.
Sumažinus kepsninės kaitrą, suktinukus sudedame ant grotelių ir apskrudiname kelias minutes iš abiejų pusių.
Patarimai:
Į suktinukus galime dėti įvairias daržoves bei padažus – viską pagal skonį ir norus.
Vištienos mažoji file yra švelni, greitai kepama mėsa, todėl reikia kontroliuoti jos paruošimo procesą, kad gabaliukai gražiai apskrustų, bet tuo pačiu būtų sultingi viduje.
AUTORIUS: Viktoras
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital