1.
Moliūgą nulupame, pašaliname sėklas, supjaustome kubeliais, apšlakstome šaukštu aliejaus, pagardiname druska, pipirais, paprikos milteliais, sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes, kol suminkštės.
2.
Padažui trintuvu (ar maisto smulkintuvu) sutriname visus ingredientus iki vientisos masės.
3.
Vištienos krūtinėlę išverdame ir suplėšome šakute.
4.
Susmulkiname česnako skiltelę.
5.
Keptuvėje įkaitiname šaukštą alyvuogių aliejaus, suberiame smulkintą česnaką ir pakepiname kelias minutes. Suberiame avinžirnius, įpilame kelis šaukštus avinžirnių skardinėje esančio skysčio ir pakaitiname porą minučių, kol avinžirniai sušils.
6.
Fetą sutrupiname mažais gabaliukais ir sumaišome su tarkuotu kietuoju sūriu.
7.
Į dubenį (ar maisto smulkintuvą) sudedame likusius avinžirnius, moliūgus ir sutriname iki vientisos konsistencijos masės. Įpilame šiek tiek vandens, kad masę galėtume lengvai užtepti ant tortilijos.
8.
Įkaitintame keptuvę su šaukštu aliejaus ir pašildome plėšytą vištieną, suberiame saują smulkintų špinatų ir pakaitiname, kol špinatai suminkštės.
9.
Įkaitiname didesnę keptuvę (tokią, kad tilptų tortilijos lakštas). Dedame tortilijos lakštą, ant viršaus užbarstome sūrio mišinio, kelis šaukštus avinžirnių ir moliūgų masės, pusę vištienos ir špinatų masės ir vėl pabarstome sūrio mišiniu. Ant viršaus uždedame dar vieną tortilijos lakštą ir lengvai viską paspaudžiame, kad įdaras tolygiai pasiskirstytų. Kiekvieną kesadilijos pusę keptuvėje apkepame po 2 minutes.
10.
Pomidorus perpjauname per pusę.
11.
Iškepusias kesadilijas perpjauname į 4 dalis. Valgome su paruoštu padažu ir per pusę perpjautais vyšniniais pomidorais.